eAHOT hyväksilukeminen - Peppi

kansikuva

eAHOT hyväksilukeminen - Peppi

Mikä ahot?

Ahotoinnilla tarkoitetaan hankitun osaamisen tunnistamista ja tunnustamista osaksi tulevaa tutkintoa.

Tältä sivulta löydät ohjeet Pepin eAHOTin käyttöön ja ahot-hakemuksen tekoon. Olethan lukenut yleiset ahot-ohjeet ennen hakemuksen tekoa? Ohjeet löydät täältä.

Englanninkieliset käännökset

Jotkin tiedot pyydetään kirjoittamaan sekä suomeksi että englanniksi. Kun teet hakemusta, olet velvollinen täyttämään pyydetyt tiedot myös englanniksi. Opinnon nimet siirtyvät sellaisenaan englanninkieliseen tutkintotodistukseesi.

Mikäli suoritat tutkintoa suomeksi, saat valmistuessasi suomenkielisen tutkintotodistuksen sekä lisäksi englanninkielisen todistuksen käännöksen ja opintosuoritusotteen. Mikäli suoritat tutkintoa englanniksi, saat valmistuessasi sekä suomenkielisen että englanninkielisen tutkintotodistuksen. Mikäli hakemus on puutteellinen, esim. käännökset puuttuvat, käsittelijä palauttaa hakemuksen täydennettäväksi.

eAHOT-hakemuksen liite opinnoista, kun opintosuoritusotetta ei ole (esim. CampusOnline opinnot)

Hakemukselle tulee liittää dokumentti suorituksista/osaamisesta (esim. opintosuoritusote tai työtodistus). Mikäli et ole saanut opintosuoritusotetta opinnoista, voit jakaa suoritusten tietoja Opintopolku -palvelun kautta. Löydät ohjeet täältä.

CampusOnlinen kautta suoritetut opinnot

Tee eAhot -hakemus alla olevien ohjeiden mukaisesti (otsikon Uusi hakemus alta).

Hakemukselle ohjauskeskustelun tietoihin merkitse kenen opettajan kanssa ja milloin olet opinnon suorittamisesta sopinut.

Huom! Jos olet YAMK-opiskelija, tulee sinun pyytää CampusOnline-opinnon järjestävältä korkeakoululta todistus, joka todistaa että opintojakso on YAMK-tasoinen. Otathan yhteyttä opinnon järjestävän korkeakoulun opiskelijapalveluihin.

Jos CampusOnlinen kautta suoritettu opinto on tarkoitus sisällyttää tutkintoosi (esim. täydentävään osaamiseen), tee hakemus case 2 mukaan ja valitse käsittelijäksi oman ryhmäsi opintosihteeri. Voit tarkistaa oman opintosihteerisi Pepistä, ohjeet löydät täältä: Opiskeluoikeiden tiedot

Jos CampusOnlinen kautta suoritetun opinnon on tarkoitus korvata pakollinen hopsissa oleva opintojakso, tee hakemus case 1 mukaan ja valitse hakemuksen käsittelijäksi opettaja, kenen kanssa olet korvaavuudesta sopinut.

Hakemukselle sinun tulee täyttää opintojakson nimi myös englanniksi.

Kevään 2023 CampusOnlinen kurssien käännökset löytyy täältä.
Kesän 2023 CampusOnlinen kurssien käännökset löytyy täältä.
 

Mikäli käännöstä ei ole listoilla etkä ole saanut oppilaitoksesta englanninkielistä opintosuoritusotetta, kysy käännöstä suoraan oppilaitokselta, jossa olet opinnon suorittanut.

CampusOnline pikaohje

Case-kuvaukset

Kaikissa tapauksissa olet syöttänyt jo suorituspaikan tiedot järjestelmään. Lisää aiemmin hankittu opinto/osaaminen riippuen siitä, millä aiemmalla osaamisella olet hyväksilukua hakemassa.