Avoimen väylän kautta valitut opiskelijat

kansikuva

Avoimen väylän kautta valitut opiskelijat

Tervetuloa LAB-ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi!

Olethan vahvistanut opiskelupaikkasi ottamalla sen vastaan hyväksymisilmoituksessa kerrottuun määräaikaan mennessä? Ellet ota paikkaa vastaan määräaikana, menetät sen. Ota opiskelupaikka vastaan sähköisesti Oma Opintopolku –palvelussa. Kirjautumista varten tarvitset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai poliisin myöntämän sirullisen henkilökortin ja sen lukijalaitteen.

Opiskelupaikan vastaanottamisen lisäksi sinun on ilmoittauduttava läsnä- tai poissaolevaksi lukuvuodelle 2022-2023. Kun otat paikan vastaan Oma opintopolku –palvelussa, voit jatkaa suoraan sähköiseen Oili-ilmoittautumispalveluun.

Ota huomioon, että voit ilmoittautua poissa olevaksi ensimmäiselle lukuvuodelle vain lakisääteisten syiden eli ase- tai siviilipalveluksen, äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaan tai oman sairauden tai vamman perusteella.

Yhden korkeakoulupaikan säännös koskee myös erillishakuja. Voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan koulutuksesta, joka alkaa samana lukukautena.

Ehdollinen valinta

Jos hakukelpoisuutesi ei ole täyttynyt opiskelijavalinnan tulosten julkaisuun mennessä, valintapäätös on ehdollinen, kunnes erillishaun hakukelpoisuutesi täyttyy. Jos valinnan ehdot eivät täyty määräaikaan 31.12.2022 mennessä, valinta purkaantuu.

  • Vaadittavien avoimen AMKn opintojen tulee olla suoritettu ja rekisterissä 31.12. mennessä.
    • Huom! Sairaanhoitaja-, ensihoitaja- tai terveydenhoitajakoulutukseen valituilla tulee olla suoritettuna Anatomian ja fysiologian perusteet (5 op), Kliinisen hoitotyön menetelmät (5 op) ja Lääkehoito (5 op).
  • Motari-opintojen perusteella hakevan ammatillisen perustutkinnon tulee olla suoritettu 31.12. mennessä
  • YAMK-hakukohteissa vaadittavan kahden vuoden työkokemuksen tulee täyttyä viimeistään 31.12.

Uusi opiskeluoikeus

Opintotoimisto luo sinulle tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeuden Peppiin sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut läsnä- tai poissaolevaksi.

Uusi opiskeluoikeutesi alkaa 1.1.2023, mutta voit aktivoida käyttäjätunnuksesi vasta, kun olet saanut opintotoimistosta viestin uudesta opiskeluoikeudesta. Viestissä kerrotaan myös uusi opiskelijanumerosi, saapumisryhmä ja tutoropettajatiedot.

Käyttäjätunnus

Jos sinulla on ollut avoimen opiskeluoikeus LABissa (polku- tai motari-opiskelijana), saat uuden opiskelijanumeron, mutta käyttäjätunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi pysyvät ennallaan. Käy vaihtamassa tunnuksesi salasana osoitteessa https://id.lut.fi sen jälkeen, kun olet saanut opintotoimistolta vahvistuksen uudesta opiskeluoikeudesta. 

Jos sinulla ei ole aiempaa opiskeluoikeutta LABissa, aktivoi käyttäjätunnuksesi osoitteessa https://id.lut.fi sen jälkeen, kun olet saanut opintotoimistolta vahvistuksen uudesta opiskeluoikeudesta. 

Käyttäjätunnus voi olla esimerkiksi Z000123. Tunnusta käytetään LAB-ammattikorkeakoulun järjestelmiin kirjautumisessa. Tunnuksen sähköpostiosoite on muotoa wille.wirtanen@student.lab.fi. Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjätunnuksena Office 365 -palveluihin (sähköposti, Onedrive, Teams, jne.).

Lisätietoa LUT-tunnuksesta

Laita ongelmatilanteissa viesti osoitteeseen studenthelpdesk@lut.fi

Opintojaksoille ilmoittautuminen

Uudet tutkinto-opiskelijat pääsevät ilmoittautumaan Pepissä opintojaksoille heti käyttäjätunnuksen aktivoinnin jälkeen. Ilmoittautuminen on auki 8.1.2023 saakka.

Mikäli haluat ennakkoon varmistaa, että olet mukana jollakin tietyllä opintojaksolla, voit lähettää sähköpostia ko. opintojakson opettajalle.        

Aiemman AMK-opintohistorian siirtyminen tutkinto-opinto-oikeudelle

Opintotoimisto siirtää opintosi avoimen AMK:n opinto-oikeudelta uudelle tutkinto-opinto-oikeudellesi opintojesi alkuvaiheessa, mikäli olet suorittanut opintosi LABissa. Mikäli olet tehnyt opintosi toisessa AMK:ssa, pidä opintosuoritusotteesi mukana opintojesi alkuvaiheissa, kun HOPS-suunnittelua tehdään > voit tarvittaessa käydä sitä läpi oman opettajatutorisi kanssa.

Vaikka opiskelijanumerosi vaihtuu, vanhojen polku- tai motari-opintojen aikaisten kurssien pitäisi näkyä Moodlessa siirtymän jälkeenkin.