Tutkintotodistus

kansikuva

Tutkintotodistus

Valmistuessasi saat sähköisen tutkintodistuksen. Sähköinen tutkintotodistus on virallinen pdf-tiedostomuodossa oleva alkuperäinen todistus, jonka rehtori tai vararehtori on allekirjoittanut sähköisesti. Muutos astuu voimaan 1.8.2023.

Tutkintotodistuksen mukana latautuu automaattisesti opintosuoritusote (tutkintotodistuksen liite) sekä Diploma Supplement (tutkintotodistuksen englanninkielinen liite).

Sähköinen tutkintotodistus on luotettava, sillä sen väärentäminen on huomattavasti hankalampaa kuin paperisen todistuksen.

Virallinen tutkintotodistus kannattaa ladata sellaiseen sijaintiin, josta se ei helpolla katoa tai joudu vääriin käsiin.  Voit ladata tutkintotodistuksen:

  • Omiin tiedostoihin esimerkiksi pilvipalveluun, tietokoneelle, ulkoiselle kiintolevylle tai muistitikulle.
  • Todistus kannattaa tallentaa useampaan paikkaan, jotta siitä on olemassa varmuuskopio.
  • Jokainen muokkaamaton, tallennettu kopio on virallinen tutkintotodistus.
  • Tiedoston tallennuspaikan kannattaa olla myös sellainen, että tutkintotodistus on helppo liittää työhakemuksen liitteeksi. 

Huomaathan, että jos tutkintotodistusta muokataan allekirjoittamisen jälkeen, sähköinen varmenne eli allekirjoitus rikkoutuu, eikä tutkintotodistus ole enää aito. Sähköistä tutkintotodistusta ei siis kannata ikinä avata esimerkiksi Wordissä muokkaustilassa, sillä sähköinen varmenne rikkoutuu heti.

Sähköisen tutkintotodistuksen toimittaminen ja arkistointi

Saat omaan henkilökohtaiseen sähköpostiisi linkin, josta pääset lataamaan todistuksen  30 vrk ajan viestin saavuttua. Jos et lataa todistusta tässä ajassa, linkki vanhenee ja joudut pyytämään uuden sähköisen todistuksen linkkeineen lisämaksusta korkeakoulusta. Todistuksen aitous on helposti varmennettavissa Digi- ja väestötietoviraston varmennepalvelusta tai LABin verkkosivuilla olevan varmennesivun kautta.

LAB ammattikorkeakoulu arkistoi sähköiset tutkintotodistukset. Mikäli lataamasi sähköinen tutkintotodistus katoaa, voit pyytää todistusta opiskelijapalveluista. Uuden todistuslinkin lähettämisestä peritään maksu 20€. Emme toimita todistuksista paperisia versioita, koska ne eivät ole virallisia todistuksia.

Tutkintotodistus ja sen liitteet (1.8.2023 alkaen)

Tutkintotodistuksesta ilmenee tutkinnon lisäksi tutkinnon rakenne ja sen sisältämät opinnot, opintosuoritusten arviointi, tutkinnon laajuus, harjoittelun hyväksyminen, opinnäytetyön aihe sekä maininta valtion virkamiehiltä vaadittavan suomen ja ruotsin kielen taidon osoittamisesta. Huomioithan, että tutkintotodistus sisältää tietosuoja-asetuksen mukaisia henkilötietoja.

Tutkintotodistus 31.7.2023 asti