VALMISTUMINEN

Valmistuminen cover

VALMISTUMINEN

Onneksi olkoon! Opintosi ovat loppusuoralla ja olet valmistumassa LAB ammattikorkeakoulusta. Alla oleva muistilista auttaa sinua tekemään kaikki tarvittavat toimenpiteet ennen valmistumistasi.

 

Muista tehdä nämä asiat ennen valmistumistasi:

1. Varmista, että olet suorittanut henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi mukaisesti tutkinto-ohjelmasi opinnot ja osoittanut vaadittavan kielitaidon.​​​ Löydät nämä tiedot Pepistä.
 

2. Vastaa AVOP Kyselyyn.
 

3. Täytä tutkintotodistushakemus (Täytettyäsi AVOP-kyselyn, sinut ohjataan automaattisesti Tutkintotodistushakemus -lomakkeelle.)
 

4. Tallenna lopullisesti hyväksytty versio opinnäytetyöstäsi  Theseus-verkkokirjastoon.
 

 

5. HUOM! Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat

  • Sosiaali- ja terveysalalta valmistuneiden tulee hakea Valviralta terveydenhuollon ammattihenkilön ammatinharjoittamisoikeutta.
     
  • Sinun tulee hakea itse ammattioikeutta Valviran sähköisen asioinnin kautta sen jälkeen, kun olet suorittanut tutkintosi loppuun ja saanut tutkintotodistuksen. Ammattioikeushakemusta ei siis voi jättää ennen kuin olet valmistunut.  
     
  • Sinun ei tarvitse toimittaa tutkintotodistusliitettä, sillä sähköinen palvelu hakee tutkintotietosi Virta-järjestelmästä.  Sinun ei myöskään tarvitse toimittaa virkatodistusta eikä jäljennöstä passista tai henkilökortista. 

    Tarkemmat ohjeet ja linkki Valviran sähköiseen asiointiin 

 

6. Olethan tutustunut myös LUTin ja LABin yhteisiin urapalveluihin? Urapalvelujen tehtävänä on tukea valmistuvien laadukasta siirtymistä työelämään. Urapalvelujen kohderyhminä ovat opiskelijat opintojen aloittamisesta ensimmäisen työpaikan saamiseen asti. Lisätietoja urapalveluista löydät täältä.

 

7. Valmistumisesi jälkeen et pääse enää käyttämään koulun tunnuksia ja sähköisiä palveluita, joten muistathan tallentaa koulun sähköpostista ja pilvipalveluista itsellesi tärkeät viestit ja dokumentit. Poista myös mahdollinen siirto koulun sähköpostista omaan sähköpostiisi. 

 

8. Jos sinulla on sopimus eParkingin kanssa pysäköintipaikasta niin muistathan myös irtisanoa sopimuksesi valmistumisen yhteydessä. Näin vältyt kuukausimaksuilta ja vapautat paikkasi jonossa olevalle. 

 

9. Tyhjennäthän kampuksella olevat lokerot tavaroistasi. 


10. Palauta opiskelijakorttisi eli kulkukorttisi. 
Lahdessa palautus Mukkulankadun aulapalveluun joko viemällä tai postittamalla (Mukkulankatu 19, 15210 Lahti). Muista palauttaa myös Niemenkadun kulkutagi Niemenkadun aulapalveluun (Niemenkatu 73).
Lappeenrannassa avaimen palautus KOEn jäsenpalvelupisteeseen, joka sijaitsee LAB-ammattikorkeakoulun pääaulassa.

 

Ota yhteys Opiskelijapalveluihin, mikäli sinulla on kysyttävää valmistumisesta: studentservices@lab.fi