Microsoft Copilot

kansikuva-microsoft-copilot

Microsoft Copilot

Mikä on Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot, joka tunnettiin aiemmin nimellä Bing Chat Enterprise, on tekoälypohjainen chat-ratkaisu, jonka avulla saat enemmän aikaan verkossa. Copilot on jokapäiväinen kumppanisi, joka tarjoaa chat-ominaisuuksia verkkoon, olipa kyseessä sitten tiedon etsiminen, tehtävien suorittaminen tai uusien ideoiden tutkiminen.

Mitä Microsoft Copilot voi tehdä puolestasi?

Microsoft Copilot tarjoaa useita ominaisuuksia ja etuja, jotka parantavat tuottavuuttasi ja luovuuttasi kampuksella. Tässä on joitakin niistä:

 • Tekoälyohjattu chatbot: Copilot käyttää kehittynyttä luonnollisen kielen prosessointia ymmärtääkseen kyselyitäsi ja vastatakseen niihin. Voit kysyä Copilotilta mitä tahansa, yksinkertaisista faktoista monimutkaisiin kysymyksiin, ja saada asiallisia ja tarkkoja vastauksia.
 • Parempia vastauksia: Copilotin avulla saat parempia vastauksia, jotka auttavat sinua tekemään tietoon perustuvia päätöksiä. Copilot hyödyntää useita tietolähteitä, kuten Bingiä ja verkkoa, ja antaa sinulle parhaan mahdollisen vastauksen.
 • Lisääntynyt tehokkuus: Copilot virtaviivaistaa tehtäviäsi ja työnkulkujasi, mikä säästää aikaa ja vaivaa.
 • Innovatiiviset ratkaisut: Copilot edistää luovuuttasi tarjoamalla uusia tapoja lähestyä haasteita. Copilot voi ehdottaa vaihtoehtoisia ratkaisuja, tuottaa oivalluksia ja antaa palautetta, mikä auttaa sinua löytämään uusia mahdollisuuksia ja näkökulmia.

Miten voit käyttää Microsoft Copilotia?

LUT- ja LAB-yliopistojen henkilökunta ja opiskelijat voivat käyttää Microsoft Copilotia nykyisellä lisenssillä. Voit käyttää Copilotia seuraavilta alustoilta:

 • copilot.microsoft.com: Voit kirjautua sisään LUT-käyttäjätililläsi ja aloittaa keskustelun Copilotin kanssa.
 • bing.com/chat: Tämä on Bingin chat-toiminto, jossa voit keskustella Copilotin kanssa selatessasi verkkoa. Voit käyttää Bing-chattia millä tahansa selaimella tai laitteella.
 • Edge: Tämä on Microsoft Edge -selain, jossa voit keskustella Copilotin kanssa osoiteriviltä tai sivupalkista. Voit myös käyttää Copilotia verkkosivujen kommentointiin ja jakamiseen.
   
 • Muista kirjautua sisään opiskelijatunnuksellasi! (work or school account) (etunimi.sukunimi@student.lut/lab.fi tai lyhyt tunnus x012345)
kirjaudu koulun tunnuksella
 • Voit varmistaa, että käytät työtiliäsi, kun näet Copilot-sivustolla vihreällä "protected" tai "suojattu".
vihreä teksti jossa lukee

Miten Microsoft Copilot suojaa tietojasi?

Microsoft Copilot suojaa käyttäjä- ja yritystietosi ja varmistaa, etteivät ne vuoda organisaation ulkopuolelle. Copilot noudattaa näitä tietosuojaperiaatteita:

 • Tietoja ei tallenneta: Copilot ei tallenna chat-tietojasi, vaan poistaa ne jokaisen istunnon jälkeen. Voit myös poistaa keskusteluhistoriasi milloin tahansa.
 • Microsoftilla ei ole pääsyä chat-tietoihisi, eikä se valvo tai tarkastele keskustelujasi Copilotin kanssa.
 • Ei datan käyttöä: Copilot ei käytä chat-tietojasi mallien kouluttamiseen eikä jaa niitä kolmansien osapuolten kanssa.

Microsoft Learn -sivusto: 

Microsoft Copilot Chat