Kansainvälistyminen ja opiskelijavaihto

kansikuva

Kansainvälistyminen ja opiskelijavaihto

Kansainvälistymisen hyödyt

Kansainvälinen osaaminen on kilpailuvaltti työmarkkinoilla. Kansainvälistä kokemusta hankkineella henkilöllä on usein muita vahvempi kielitaito ja kulttuuriosaaminen. Ulkomailla asuessa opit tuntemaan itseäsi ja omaa kulttuuriasi paremmin sekä avarrat maailmankuvaasi ja lisäät ymmärrystäsi muista kulttuureista ja erilaisuudesta.

Kansainvälinen kokemus kehittää myös monia työelämätaitoja, kuten vuorovaikutustaitoja, ongelmanratkaisukykyä sekä kykyä sietää epävarmuutta. Näistä taidoista on hyötyä alasta riippumatta. Näiden tekijöiden takia kansainväliset kokemukset lisäävät työllistymis- ja uramahdollisuuksia myös kansainvälisillä työmarkkinoilla.

 

"Exchange experience is not just a half year of your life - it is a whole life in a half year." -Jenna Tuomimaa, Belgia, kevät 2024

 

Kansainvälistyminen on mahdollista jokaiselle

Vaihto itsessään ei maksa mitään, etkä maksa vaihtokorkeakouluun lukuvuosimaksuja. LAB maksaa ulkomaan jaksoille apurahaa tiettyjen ehtojen täyttyessä. Saat siis mahtavan ja uramahdollisuuksiasi parantavan kansainvälisen kokemuksen, ja siitä vieläpä maksetaan sinulle! Milloin muulloin sinulla on mahdollisuus muuttaa ulkomaille ja saada siitä rahaa? Lue lisää opiskelijavaihtojen apurahoista, harjoittelun apurahoista ja muista keinoista rahoittaa ulkomaanjakso. Huomaathan, ettei esimerkiksi pyörätuoli, oppimisvaikeudet tai alaikäiset lapset ole este vaihtojaksolle, vaan vaihtokokemus pyritään mahdollistamaan ihan kaikille. Erasmus+-ohjelman vaihtojaksoille erilaisille erityisryhmille maksetaan myös lisäapurahaa.

Kun vaihtojakso suunnitellaan yhdessä tutoropettajan kanssa, ei vaihto viivästytä valmistumista, vaan kaikki vaihdossa suorittamasi opinnot sisällytetään tutkintoosi. Voit myös kohteesta riippuen opiskella kursseja, joita ei LABissa ole tarjolla ja näin rikastaa tutkintoasi haluamaasi suuntaan.

Voit tehdä kansainvälisyyskokemuksestasi juuri sellaisen kuin itse haluat. Vaihtoehtoja löytyy eksoottisemmista kaukokohteista kulttuurisesti lähempiin Ruotsiin ja Viroon. Myös vaihtojaksojen pituuksissa on vaihtelua viikosta vuoteen. Ulkomaille lähtemisen lisäksi kansainvälistyä voi myös Suomessa! Voit esimerkiksi osallistua kansainvälisille intensiiviviikoille Lahdessa tai Lappeenrannassa, suorittaa englanninkielisiä kursseja, joissa on mukana kansainvälisiä opiskelijoita, tai osallistua kansainvälisten opiskelijoiden ystävätoimintaan. Lue lisää kotikansainvälistymisestä.

 

Tutustu itsellesi sopiviin kansainvälistymismahdollisuuksiin alla olevista linkeistä. Muistathan, että me Kansainvälisissä liikkuvuuspalveluissa olemme apunasi, jos kansainvälistyminen kiinnostaa, mutta se oma tapa kansainvälistyä on vielä epäselvä! Katso yhteystietomme ja ole rohkeasti yhteydessä!