Exam-tenttivierailu

kansikuva

Exam-tenttivierailu

Tenttivierailu tarkoittaa sitä, että suoritat oman korkeakoulusi opintojakson tentin jonkun toisen korkeakoulun EXAM-tenttitilassa.  

Lisätietoja tenttivierailusta

Yleistä tenttivierailusta LAB ammattikorkeakoulussa

Ilmoittautuminen tenttiin tehdään kotikorkeakoulun Exam-järjestelmässä. Huomaa, että tenttivarauksesi näkyy vain kotikorkeakoulusi Examissa.

Sähköisessä Exam-tentissä noudatetaan LAB ammattikorkeakoulun sähköisen tenttimisen ohjeita. Vieraillessasi LAB ammattikorkeakoulun Exam-tilassa sitoudut myös noudattamaan LAB ammattikorkeakoulun Exam-tilojen käyttösääntöjä. Exam-tiloissa on reaaliaikainen ja tallentava kameravalvonta.

LAB ammattikorkeakoulun Exam-tilojen työasemat ovat Windows-koneita, joissa on rajattu ohjelmistovalikoima. Nettiin pääsyä ei ole. Tentin aikana käytössäsi olevat ohjelmistot ja laitteet voit tarkistaa täältä

Huomioithan, että sähköisessä Exam-tentissä ei ole mahdollista käyttää paperia muistiinpanojen tai tenttivastausten kirjoittamiseen.

Lue seuraavat ohjeet ennen tenttisuoritustasi LAB ammattikorkeakoulussa: 

Käyttösäännöt

Sähköinen tentti eroaa paperitenttitilaisuudesta valvonnan sekä sähköisyyden ja siihen liittyvien ominaisuuksien vuoksi, joten sähköisessä tenttitilassa noudatetaan tiukempia käyttäytymissääntöjä kuin perinteisissä tenteissä.

Muista tämä:

Tenttitilassa on valvontakameroita, joiden avulla tenttijöitä valvotaan. Järjestelmä tallentaa kuvan ja äänen. Tallenteita tarkistetaan tarvittaessa jälkikäteen.

Kameravalvonnasta on tehty rekisteriseloste, rekisterinpitäjä LAB. Ilmoittautuminen Exam‐ tenttiin tarkoittaa, että annat samalla luvan kameravalvontaan.

 • Tenttiin saapuvista valitaan satunnaisesti henkilöitä, joiden tulee todistaa henkilöllisyytensä ennen tenttitilaan siirtymistä.
 • Jokaiselta tenttikoneelta löytyy Exam-tenttimiseen liittyvät yleiset ohjeet (kansiosta Instructions). Opettajan tentin yhteydessä ilmoittamia tarkempia ohjeita on myös noudatettava.
 • Tenttitilasta ei saa poistua kesken tentin eikä tenttitilassa saa liikkua turhaan.
 • Tenttitilassa ei saa keskustella muiden kanssa, vilkuilla toisten koneita, tai olla missään kanssakäymisessä muiden tenttijöiden kanssa.
 • Säilytyslokerikon käyttö on sallittu ainoastaan sähköisen tenttimisen tilassa tenttiä suorittaville tentin ajan. Säilytyslokero on tyhjennettävä välittömästi sähköisen tenttimisen tilasta poistumisen jälkeen. Tavaroiden säilyttäminen lokerossa tapahtuu opiskelijan omalla vastuulla.
 • Kaikki tavarat kuten paperit, ruoka, juoma, puhelin tai muut elektroniset laitteet on jätettävä säilytyslokeroihin tentin ajaksi.
 • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien johdosta, toimi ”Ongelmatilanteet” ‐ohjeen mukaisesti. Ohje löytyy tenttikoneelta kansiosta Instructions.
 • Mikäli opiskelijan todetaan rikkoneen tässä mainittuja ohjeita, tenttisuoritus voidaan tällä perusteella hylätä. Vilppiepäily tutkitaan ja tenttivilppi voi johtaa suorituksen hylkäämiseen ja mahdolliseen kurinpidolliseen toimenpiteeseen.

Toimiminen tenttikoneella

Tenttikoneelle ei tarvitse erikseen kirjautua.

Aloita klikkaamalla pikakuvaketta 1. EXAM. Selaimen aloitussivuna on EXAMin kirjautumissivu. Valitse Haka-organisaatiovalikosta oma korkeakoulusi ja kirjaudu EXAMiin oman korkeakoulusi tunnuksilla. 

Tenttitilanteessa EXAM-järjestelmään kirjautumisessa ei ole käytössä kaksivaiheista tunnistusta, koska Exam-tilaan ei saa viedä puhelinta.

Tenttivierailu LABin opiskelijoille muissa korkeakouluissa 

Kun varaat tenttiajan toisen korkeakoulun tenttitilasta, tutustu tarkkaan korkeakoulun tenttiohjeisiin ja sääntöihin. Tärkeää: varmista etukäteen, että tenttikoneella on tentissä tarvittavat ohjelmat.  

Katso ohje: Tenttiajan varaaminen toisen korkeakoulun tenttitilasta 

Tenttivierailu LABin tenttitiloissa muiden korkeakoulujen opiskelijoille

Lahti

 • Sijainti: Lahden Tiedepuiston rakennuksessa, Niemenkatu 73, 2. krs (C-siipi, huone C207)
 • Aukioloajat: Kampuksen aukioloaika ma-pe 8-16, Exam-tenttitilan aukiolo ma-pe 9-20 
 • Pääsy: Mikäli tenttisi alkaa klo 16-20 välisenä aikana, rakennuksen sisäänkäyntiovi B2 on avoinna klo 19.15 asti.
 • Lisätiedot: Tila yhteinen LAB, LUT ja HY

Huom! Mukkulankatu 19:n Exam-tilassa tenttivierailumahdollisuutta ei toistaiseksi ole.

Niemenkadun kartta

Kartta Niemenkadun Exam-tilan sijainnista

Voit avata kartan myös pdf-tiedostona tästä linkistä.

Lisätietoja Exam-tiloista

Lappeenranta

Lappeenrannassa tarvitset tenttitilaan pääsyyn kulkuavaimen. Avaimen voit lainata arkisin LUT-yliopiston pääaulan infopisteestä yliopistomestareilta (katso aukioloajat) tai opiskelijoiden asiakaspalvelusta (katso aukioloajat). Huomioi varausta tehdessäsi infopisteen/opiskelijoiden asiakaspalvelun aukioloajat, että ehdit hakea kulkuavaimen ennen tenttiä.

Palauta kulkuavain tentin jälkeen siihen palvelupisteeseen, josta avaimen lainasit. Aukioloaikojen ulkopuolella infosta lainatun avaimen voit palauttaa infopisteen postiluukkuun ja opiskelijoiden asiakaspalvelusta lainatun avaimen postilaatikkoon asiakaspalvelun oven vieressä.

Lisätietoja Exam-tiloista