Opiskelijaetuudet

kansikuva

Opiskelijaetuudet

Opiskelijana pääset hyödyntämään monia etuuksia ympäri Suomea.

Opiskelijakortti

Opiskelijakortti on tutkinto-opiskelijan virallinen tunnistautumisväline. Liittyessäsi KOEn jäseneksi saat käyttöösi opiskelijakortin, jolla olet oikeutettu opiskelijaetuihin ja –alennuksiin. Etuja on käytössäsi sekä paikallisesti, että valtakunnallisesti.

Lisätietoja KOEn sivulta:

Opiskelijakortti ja jäsenmaksu

Jäsenedut

Korkeakouluopiskelijoiden ateriatuki

Korkeakouluopiskelijat ovat oikeutettuja alennukseen aterian hinnasta ravintoloissa, jotka ovat ateriatuen piirissä. Alennushintaisen aterian saa voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia näyttämällä.

Oppilaitos vastaa ateriatukikortin myöntämisestä niille ateriatukeen oikeutetuille, joilla ei ole opiskelijakorttia. Ateriatukea voivat saada opiskelijat, jotka suorittavat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa, ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa sekä opintotukeen oikeuttaviin ammatillisiin tai erikoistumiskoulutusohjelmiin osallistuvat opiskelijat.

Lisätietoa ateriatuesta täältä.

VR

Huom! VR:n tilapäinen opiskelijatodistus poistuu käytöstä 31.12.2022. Uusia tilapäisiä opiskelijatodistuksia ei enää myönnetä. 1.1.2023 alkaen saat alennuksen junalipuista opiskelijakortin perusteella. Saat opiskelijakorttisi ja tietoa sen myöntämisperusteista omalta opiskelijajärjestöltäsi (KOE). Lisätietoja saat VR:n nettisivuilta.(ulkoinen sivusto, linkki avautuu uuteen välilehteen)

LSL

Lahden seudun liikenteessä opiskelija-alennus on saatavilla kausilippu- ja arvolippumatkoihin. Lisätietoa Waltti-matkakortin hankkimisesta ja opiskelija-alennuksen myöntämisperusteista täältä(ulkoinen sivusto, linkki avautuu uuteen välilehteen)

Lappeenrannan joukkoliikenne

Täysipäiväisesti opiskelevat voivat saada Lappeenrannan joukkoliikenteessä opiskelija-alennuksen henkilökohtaisista kausi- ja arvolipuista kotikunnasta riippumatta. Opiskelijastatus on päivitettävä lukuvuoden tai lukukauden alussa asiakaspalvelupisteessä. Opiskelijastatuksen todentamiseen käy voimassa oleva opiskelijakortti tai opiskelutodistus.

HSL

Jos asut HSL-alueella vakituisesti ja olet päätoiminen opiskelija, voit ostaa kausilippuja 45 prosentin alennuksella HSL sovelluksessa. Voit aktivoida alennuksen itse HSL-sovelluksessa, kun läsnäolotietosi on päivitetty Omaan opintopolkuun. Poikkeustapauksissa alennus päivitetään HSL-kortille palvelupisteessä, jolloin tarvitset HSL:n alennuslippuhakemuksen. Lisätietoa opiskelija-alennuksesta täältä(ulkoinen sivusto, linkki avautuu uuteen välilehteen)

Matkahuolto

Matkahuollon oma opiskelijakortti poistuu käytöstä syyskuun 2022 lopussa. Opiskelija-alennuksen ehdot säilyvät muuten ennallaan ja opiskelijat saavat jatkossakin bussiyritysten lipuistaan myöntämän opiskelija-alennuksen opiskelijajärjestöjen opiskelijakorteilla ja opiskelijakorttisovelluksilla, joissa on Matkahuollon logo.