Intensiiviviikot

kansikuva

Intensiiviviikot

LABin tutkinto-opiskelijana sinulla on mahdollisuus hankkia kansainvälistä kokemusta osallistumalla lyhyille kansainvälisille opintojaksoille. Lyhyet liikkuvuusjaksot, eli intensiiviviikot, soveltuvat opintoihin jo ensimmäisestä vuodesta alkaen, toisin kuin pitkät vaihto-opinnot. Lyhyetkin liikkuvuusjaksot ovat hyvä tapa saada kokemusta monikulttuurisesta työskentelystä.

Intensiivijaksoihin osallistumalla voit korvata pakollisia opintoja ja/tai syventää osaamista sekä saada kansainvälisiä kokemuksia. Intensiivijaksoille voivat hakea kaikki LABin tutkinto-opiskelijat; osallistujat valitaan kyseisen opintojakson sisällön ja tavoitteiden pohjalta.  

Nämä useimmiten 5 - 10 päivän pituiset intensiivijaksot suunnitellaan ja toteutetaan LABin yhteistyökorkeakoulujen ja erilaisten verkostojen kanssa, ja ne tarjoavat sinulle uusinta tietoa monikulttuurisessa ympäristössä. Kun lyhyt liikkuvuusjakso toteutetaan Erasmus+ -ohjelman monimuotoisena intensiivikurssina, kurssille osallistuva opiskelija saa kurssin fyysiselle liikkuvuusjaksolle Erasmus+ -apurahaa kattamaan osan matka- ja majoituskuluista. Lue lisää Erasmus+ -ohjelmasta ja sen periaatteista.

Muita intensiivikursseja ovat esimerkiksi kesäkoulut tai muut lyhyet liikkuvuudet, joita partnerikorkeakoulut järjestävät ja kutsuvat opiskelijoita ympäri maailman osallistumaan. Apurahan hakemiseen on joissakin tapauksissa mahdollisuus, mutta periaatteena on, että opiskelija maksaa itse kaikki kurssin aiheuttamat kulut.

 

Lue lisää kursseista alla olevasta alasvetovalikosta. Jos sinulla on kysyttävää lyhyistä liikkuvuusjaksoista, ota yhteyttä Kansainvälisiin liikkuvuuspalveluihin shortmobility@lab.fi.

Intensiiviviikot jaotellaan seuraaviin kategorioihin:

Erasmus+-monimuotoisten intensiivikurssien apurahat