Kotikansainvälistyminen

kansikuva

Kotikansainvälistyminen

LAB tarjoaa sinulle monipuoliset mahdollisuudet hankkia arvokasta kansainvälistä osaamista ja monikulttuurisia valmiuksia työelämää varten. LAB:n 850 kansainvälistä tutkinto-opiskelijaa sekä 330 vaihto-opiskelijaa luovat aidosti kansainvälisen opiskeluymäristön. Mikäli ulkomaille lähteminen ei sovi elämäntilanteeseesi, pystyt kansainvälistymään myös omalla kampuksellasi!

Englanninkielinen opetus

Englanninkielinen opetus kehittää oppimisympäristöä kansainväliseksi ja monikulttuurilliseksi sekä antaa välineitä kansainvälisissä projekteissa toimimiseen. Opintojaksoilla tutustut vaihto-opiskelijoihimme ja niissä vierailee ulkomaisia opettajia tuoden lisäarvoa kieli- ja kulttuuriosaamiseen.

Kieli- ja viestintäopinnot

LABissa on mahdollista hankkia laaja ja monipuolinen kielitaito sekä kehittää kulttuurienvälistä viestintätaitoa. Pakollisten kieliopintojen lisäksi sinulla on mahdollisuus opiskella kieliä ja kulttuurienvälistä viestintää täydentävinä opintoina. Lisätietoa löydät sivulta LABin kielikeskuksen sivuilta.

Kansainväliset intensiivijaksot Suomessa 

Kansainvälistä kokemusta voit hankkia hyödyntämällä lyhytkestoisia (1 - 2 viikon) intensiivijaksoja. Intensiivijaksot suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyökorkeakoulujen kanssa, ja ne tarjoavat uusinta tietoa monikulttuurisessa ympäristössä. Lahdessa ja Lappeenrannassa järjestetään monia intensiivijaksoja, joihin pystyt helposti osallistumaan LABin opiskelijana. Intensiivijaksot kokoavat yhteen opiskelijat ja opettajat LABista sekä yhteistyökorkeakouluista ympäri maailmaa.

Kansainvälinen ystäväperhetoiminta 

Ystäväperhetoiminnan kautta perheet voivat saada itselleen kansainvälisen ystäväopiskelijan LUT-yliopiston tai LAB-ammattikorkeakoulun kansainvälisten opiskelijoiden joukosta. Tavoitteena on antaa opiskelijoille mahdollisuus tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja perhe-elämään. Vastavuoroisesti sinun kotoinen arki rikastuu ja kansainvälistyy.  

Jos olet suomalainen opiskelija, kannattaa hakea mukaan ohjelmaan! Ja hei, on ihan ok, jos sinulla ei ole omakotitaloa, vaimoa ja kolmea lasta! Ystäväperhetoimintaan ovat tervetulleita kaikenlaiset perheet, voit myös hakea, jos asut yksin – tärkeintä ei ole perheen koko vaan se, että kansainväliset opiskelijat saavat kokea hieman suomalaista elämää. Tutustu ystäväperhetoimintaan täältä.

Tutortoiminta 

Kansainväliset tutorit tai tuttavallisemmin kv-tutorit ovat apuna LABiin saapuville vaihto-opiskelijoille. Kv-tutorina pääset kontaktoimaan Suomeen saapuvaa vaihtaria jo ennen hänen Suomeen saapumista ja tutor onkin usein ensimmäinen suomalainen kaveri vaihtarille. Tutorina autat vaihtaria Suomeen kotiutumisessa sekä käytännön asioissa niin arjessa kuin opinnoissa. Kv-tutorina pääset kehittämään kielitaitoasi ja tutustumaan eri kulttuurien edustajiin. LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta KOE vastaa tutortoiminnasta ja saat heiltä lisätietoja tutortoiminnasta.