HARJOITTELU ULKOMAILLA

kansikuva

HARJOITTELU ULKOMAILLA

Harjoittelun suorittaminen onnistuu ulkomailla siinä missä Suomessakin. Sijainnin ja kielen lisäksi ainoa eroavaisuus Suomessa suoritettavaan harjoitteluun on se, että voit saada siihen rahallista tukea LABista apurahaehtojen täyttyessä ja tehdessäsi harjoittelun olemalla itse fyysisesti ulkomailla sijaitsevassa harjoittelukohteessa.

Kannattaakin hyödyntää mahdollisuus lähteä keräämään kansainvälistä kokemusta opintojen aikana!

Kuinka ja milloin harjoitteluun?

Kansainväliseen harjoitteluun voit hyvin lähteä jo esimerkiksi ensimmäisen vuoden opintojen jälkeen kesällä. Voit myös yhdistää vaihto-opiskelu​n ja harjoittelun niin, että haet vaihdon aikana harjoittelupaikkaa samalta alueelta. Tällöin sinulle karttuu vielä enemmän alueosaamista kohdemaastasi. Kannattaa keskustella tutor opettajasi kanssa siitä, milloin olisi opintojesi kannalta paras ajankohta tehdä harjoittelu ulkomailla. Jos tiedät jo opintoja aloittaessasi, että haluat ehdottomasti lähteä ulkomaille suorittamaan osaa tutkinnostasi, kannattaa asia ehdottomasti myös ottaa esiin mahdollisimman pian tutoropesi kanssa.

Harjoittelun ohjeistus ja ohjaus annetaan alaltasi, vaikka itse harjoittelun tapahtuisikin ulkomailla. Koulutusohjelmasi ohjeet ovat voimassa myös ulkomailla suoritettavien harjoittelujen kohdalla. Noudatathan koulutusohjelmasi ohjeita ja soveltuvista harjoittelupaikoista saat tarvittaessa vahvistuksen koulutusohjelmastasi. Katsothan kuitenkin näiltä sivuilta vinkkimme harjoittelupaikan löytämiseksi ulkomailla. Kun olet harjoittelukohteen löytänyt ja sopinut siitä koulutusohjelmasi käytäntöjen mukaisesti, voit sen jälkeen rekisteröidä ulkomailla tehtävän harjoittelun LAB Mobility-Onlinen International Internship -lomakkeella.  

Lue lisää oman alasi harjoittelun ohjeista sekä katso harjoittelua ohjaavat opettajat eLABin Harjoittelut -sivuilta. Lisäksi kv-palveluilla on ohjeistusta koskien muun muassa apurahaa sekä vakuutusasioita Vaihdon ja harjoittelun järjestelyt -sivuilla. Huomioithan Brexitin vaikutukset harjoitteluihin, jotka suoritetaan UK:ssa sekä huomioi myös ajantasaiset LAB-ammattikorkeakoulun koronaohjeet ja -suositukset.

Harjoittelun rekisteröinti liikkuvuusjärjestelmään

Kaikki fyysisesti ulkomailla suoritettavat harjoittelut tulee ilmoittaa hyvissä ajoin ennen harjoitteluun lähtöä LABin liikkuvuusjärjestelmään, Mobility-Onlineen. Järjestelmään rekisteröidään ulkomailla suoritettava harjoittelu International Internship -lomakkeella. Ilmoituksen teon yhteydessä tallennat järjestelmään myös solmitun harjoittelusopimuksen tai työsopimuksen. Kun kansainväliset palvelut on tarkistanut harjoittelusi tiedot, saat lisäohjeita sähköpostitse. Mikäli harjoittelusi ulkomailla on apurahakelpoinen, haet apurahaa LAB Mobility-Online -järjestelmän kautta. Mahdolliset Erasmus+ dokumentit tehdään myös LAB Mobility-Online järjestelmän kautta.

Löydät rekisteröintilomakkeen linkin ja lisätietoja varsinaisesta prosessista kansainvälisen harjoittelun järjestelyt -osiosta. Kansainvälisen harjoittelun opintopisteet myönnetään koulutusohjelmasta (ei kansainvälisistä liikkuvuuspalveluista).

Lisätietoa LAB Mobility-Online järjestelmästä