Fuksiopas

Kansikuva

Fuksiopas

Aivan aluksi tervetuloa LAB-ammattikorkeakouluun! Mukavaa, että olet päättänyt liittyä iloiseen joukkoomme. Sinulla on varmasti paljon kysymyksiä, joihin toivomme tämän oppaan tarjoavan vastauksia.

Ohjeet opiskelu-urasi ensiaskeleista LABissa löydät Opintojen aloittaminen -sivulta. Tähän oppaaseen on kerätty muuta hyödyllistä tietoa sujuvan alun saamiseksi.

Ensimmäiset päivätOrientaatio

Opintosi meillä alkavat orientaatiolla.

Tukenasi opintojen aloituksessa toimii tutori. Tutorisi on vanhempi opiskelija. Tutoroinnin tavoitteena on ohjata LABissa opintonsa aloittavat uudet opiskelijat, eli fuksit, opinnoissaan hyvään alkuun ja integroitumaan osaksi ammattikorkeakouluyhteisöä.

Tietoa kampuksista

Kaupunkia klikkaamalla saat tietoa päivittäisen arjen sujumisesta kussakin opiskelukaupungissa. Sivuilla on tietoa mm. ravintoloista, kahviloista, kulkuavaimista, turvallisuudesta ja tilojen varaamisesta.

Kampusten esteettömyydestä ja saavutettavuudesta voit lukea lisää täältä.Kampus

Lahden kampus
Lappeenrannan kampus

Opiskelu LABissa

Tietoa opiskelun suorittamiseen liittyvistä käytänteistä, kuten opintojen suunnittelusta, tenttimisestä, työharjoitteluista, vaihto-opinnoista, ja yksilöllisistä järjestelyistä löydät Opintojen suorittaminen-sivulta.

Ohjaus ja opiskelun tukeminenTuki- ja hyvinvointi

LAB-ammattikorkeakoulu tarjoaa monenlaista tukea opintojen suunnitteluun ja ohjaukseen. Tältä sivulta löydät tietoa opintojen eri ohjaus- ja tukitahoista.

Opiskelukyky on huipputärkeä juttu. Jotta jaksat opiskella, meillä on tarjolla monenlaista tukea opiskelukykysi tukemiseksi. Voit lukea lisätietoja täältä

Luennot

  • Ole ajoissa paikalla. Tämä on tarpeellista luentojen sujuvuuden ja kanssaopiskelijoiden opiskelurauhan takaamiseksi.
  • Pidä kiinni annetuista aikatauluista harjoitustöiden palauttamisen kanssa.
  • Plagiointi, lunttaus sekä toisten töiden ja niiden osien kopiointi on ehdottomasti kiellettyä. Vilpistä seuraa rangaistus.

Lähiluennot Opiskelu

Annathan työrauhan kanssaopiskelijoille ja opetushenkilökunnalle. Kavereiden kanssa jutustelun voi hoitaa luentosalin ulkopuolella ja lehden lukemisen kotona, kirjastossa tai kahvilassa. Kännykät pidetään luentojen ajan äänettömällä.

Etäluennot

Etäluentoja järjestetään Zoom-videokokouspalvelun, Microsoft Teamsin tai luentoja livenä tai tallenteena lähettävän Echo360- järjestelmän avulla. Luentojen mahdollinen tallentaminen on kurssikohtaista.

Harrastukset

Liikunta ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen kuuluu opintojen ohella opiskelijan elämään. Lappeenrannassa ja Lahdessa toimii korkeakoululiikunta MOVEO, joka tarjoaa monipuolisia liikunta- ja hyvinvointipalveluja yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

Muista harrastusmahdollisuuksista voit lukea täältä.

Opiskelijalle hyödyllisiä tahoja

LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta KOE.KOE logo

KOE on LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, joka haluaa tehdä opiskeluajastasi elämäsi parasta aikaa. Heidän tehtävänä on varmistaa, että opiskelusi sujuvat mahdollisimman hyvin.

KOE valvoo kaikkien LAB-ammattikorkeakoulussa opiskelevien etuja sekä opetuksen laatua. Yksi heidän tärkeimmistä tehtävistä on saada opiskelijoiden ääni kuuluviin opiskelijoita koskevassa päätöksenteossa. KOEn tutorit auttavat saamaan opintoihin sujuvan alun ja tarjoavat myös erilaisia tapahtumia ja vapaa-ajan toimintaa opiskelujen vastapainoksi.

LAB-ammattikorkeakoulun ainealayhdistykset

Ainealayhdistykset ovat korkeakoulun opiskelijakunnan piirissä toimivia yhdistyksiä, joiden tarkoituksena on yhdistää saman alan opiskelijoita, ajaa heidän etujaan ja järjestää toimintaa.

Ainealayhdistykset Lahti

Ainealayhdistykset Lappeenranta

Opiskelijakulttuuri Opiskelijaelämää

Opiskelijakulttuuriin kuuluu monenlaisia asioita kuten haalarit, sitsit, approt ja paljon muuta! Opiskelijakulttuuriin pääset tutustumaan parhaiten lähtemällä mukaan tapahtumiin ja tutustumaan kulttuuriin ihan käytännössä.

Kansainvälinen ystävätoiminta (LUT & LAB)

Ystävätoiminnan kautta voit saada itsellesi kansainvälisen ystäväopiskelijan. Ystäväksi voivat hakea myös LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston suomalaiset opiskelijat.

Ystävätoiminnan tavoitteena on antaa ulkomaalaisille opiskelijoille mahdollisuus tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja arkielämään. Vastavuoroisesti kotoinen arkemme kansainvälistyy, kun ulkomaalaiset opiskelijat tutustuttavat meitä omaan maahansa ja kulttuuriinsa.

Ystäväperhetoimintaa on tällä hetkellä vain Lappeenrannassa. Lue lisää täältä.

Opiskelukaupungit

Opiskelukaupungeista löydät tietoa täältä.

Opiskelukaupungit

Lisätietoja