Opiskelijakunta KOE

kansikuva

Opiskelijakunta KOE

KOE on LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Me haluamme tehdä opiskeluajastasi elämäsi parasta aikaa. Tehtävänämme on varmistaa, että opiskelusi sujuvat mahdollisimman hyvin. Lue lisää KOEn toiminnasta.

Puheenjohtajan terveiset 2023Jenny Hieto

Isot onnittelut sekä lämpimästi tervetuloa!

Mahtavaa, että olet valinnut opiskelupaikaksi LAB-ammattikorkeakoulun. Me kaikki odotamme jo teidän uusien opiskelijoiden saapumista. Se mihin korkeakoulumaailma tulee sinut viemään on nyt omissa käsissäsi. LAB korkeakouluna tarjoaa paljon mahdollisuuksia sekä opiskeluun että työhön, mutta myös korkeakoulukentän kehitykselle. Älä pelästy orientaatioviikkojen ohjelmaa tai seuraavien viikkojen tietotulvaa, kaikkea ei tarvitse sisäistää kerralla. Nimimerkillä itse kahdet orientaatiot selättäneenä ja hyvin korkeakoulussa selvinneenä. 

Palataan ajassa taakse siihen tilanteeseen, kun olin itse saanut tietää koulupaikasta. Aloitin toisessa ammattikorkeakoulussa, josta päädyin erinäisten syiden saattelemana hakemaan LABiin. Vaikka järjestelmät oli jo tuttuja LABin orientaatioviikoille saapuessa, olin silti aivan hukassa. Tutorit, eli aiempien vuosikurssien koulutetut opiskelijat, olivat mieletön tietopankki, josta sai paljon vastauksia niihin “tyhmiinkin” kysymyksiin (joita ei itse asiassa ole olemassa). Lisäksi opiskelun aloituksessa sai tukea omalta ryhmältä sekä tutoropettajalta. 

Ensimmäisinä viikkoina kannattaa muistaa levätä ja olla itselle armollinen. Samalla kuitenkin suosittelen olemaan aktiivinen. Teille tullaan esittelemään eri palveluita ja tahoja, joita korkeakoulumaailma pitää sisällään ja kaikki tiedot opiskeluaikaanne liittyen löydätte kätevästi jatkossa eLABin sivuilta. Oman alasi ainealajärjestö sekä opiskelijakunta KOE on teitä varten ja joukossa on paljon ihmisiä, jotka auttavat kaikissa tilanteissa. Pidä siis meidät mielessä, ainealajärjestöjen ja opiskelijakunnan toimijat ovat myös opiskelijoita, jotka tekevät toimintoja just sua varten!

Kun korkeakoulu opintosi alkavat, sanoita kiinnostustasi, ota selvää ja kysy rohkeasti. Loppujen lopuksi opiskelujesi kulku on itsestäsi kiinni. Mahdollisuuksia on paljon, joten nuo edellä mainitut on tärkeitä oman näköisesi opiskeluajan luomisessa. En tarkoita pelkkää aktiivitoimintaa, jossa olen itse mukana. Voit myös sisällyttää opiskeluaikaasi niin paljon asioita, että tämän tekstin mitta pitenisi hurjasti! Monet eri toimijat pyrkivät auttamaan löytämään sen sun jutun ja miten sitä toteuttaa.

Ehkä nyt hyvä kuitenkin sanoa: Muista kuitenkin nauttia äläkä liikaa stressaa koulun alkua. Riittää, että olet syksyllä avoimin mielin kohtaamassa uuden askeleen elämässä. 

Terveisin,
Jenny Hieto
hallituksen puheenjohtaja 2023
Opiskelijakunta KOE