Exam-tenttiin ilmoittautuminen ja käyttösäännöt

kansikuva

Exam-tenttiin ilmoittautuminen ja käyttösäännöt

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen sähköiseen tenttiin on kaksivaiheinen ja se koostuu tenttiilmoittautumisesta ja tenttiajan varaamisesta. Toistaiseksi molemmat vaiheet tehdään Exam-järjestelmässä. Sinulla voi olla tenttiä kohden vain yksi voimassa oleva ilmoittautuminen kerrallaan.

 1. Avaa selain ja kirjaudu järjestelmään osoitteessa: https://exam.lab.fi

 2. Valitse Haka-organisaatiovalikosta oma korkeakoulusi ja kirjaudu.

  • Tenttitilanteessa kirjaudutaan myös Haka:lla, joten sinun tulee muistaa tunnus/sähköpostiosoite sekä salasana.
   Tenttitilanteessa Exam-järjestelmään kirjautumisessa ei ole käytössä kaksivaiheista tunnistusta, koska Exam-tilaan ei saa viedä puhelinta.

 3. Etsi tentti, johon haluat ilmoittautua - Vaihda osoiteriville opettajaltasi saama tenttilinkki: esim. https://exam.lab.fi/enroll/exam/3182?code=KE00BA46

 4. Ilmoittaudu tenttiin klikkaamalla Ilmoittaudu -painiketta

 5. Järjestelmä vahvistaa ilmoittautumisen onnistumisen kertomalla ”Olet ilmoittautunut tenttiin. Muista varata tenttiaika.”

 6. Valitse pudotusvalikosta tenttitila.

 7. Varaa kalenterista vapaana oleva tenttiaika. Voit valita itsellesi sopivan ajan kalenterin tarjoamista ajoista.

 8. Saat sähköpostiisi vahvistusviestin varaamastasi ajasta ja koneesta, jolla sinun tulee tentti tehdä.

Tenttivarauksen muuttaminen

Jos tenttimisesi estyy, kirjaudu Examiin https://exam.lab.fi ja muuta tai poista varaus Ilmoittautumiset-osiosta, kyseisen tentin kohdalta kynäkuvakkeesta. Peruthan ajoissa, jotta aika vapautuu muille.

EXAM-tenttivarauksen muuttaminen

 

Käyttösäännöt

Sähköinen tentti eroaa paperitenttitilaisuudesta valvonnan sekä sähköisyyden ja siihen liittyvien ominaisuuksien vuoksi, joten sähköisessä tenttitilassa noudatetaan tiukempia käyttäytymissääntöjä kuin perinteisissä tenteissä.

Muista tämä:

Tenttitilassa on valvontakameroita, joiden avulla tenttijöitä valvotaan. Järjestelmä tallentaa kuvan ja äänen. Tallenteita tarkistetaan tarvittaessa jälkikäteen.

Kameravalvonnasta on tehty rekisteriseloste, rekisterinpitäjä LAB. Ilmoittautuminen Exam‐tenttiin tarkoittaa, että annat samalla luvan kameravalvontaan.

 • Tenttiin saapuvista valitaan satunnaisesti henkilöitä, joiden tulee todistaa henkilöllisyytensä ennen tenttitilaan siirtymistä.

 • Jokaiselta tenttikoneelta löytyy Exam-tenttimiseen liittyvät yleiset ohjeet (kansiosta Instructions). Opettajan tentin yhteydessä ilmoittamia tarkempia ohjeita on myös noudatettava.

 • Tenttitilasta ei saa poistua kesken tentin eikä tenttitilassa saa liikkua turhaan.

 • Tenttitilassa ei saa keskustella muiden kanssa, vilkuilla toisten koneita, tai olla missään kanssakäymisessä muiden tenttijöiden kanssa.

 • Säilytyslokerikon käyttö on sallittu ainoastaan sähköisen tenttimisen tilassa tenttiä suorittaville tentin ajan. Säilytyslokero on tyhjennettävä välittömästi sähköisen tenttimisen tilasta poistumisen jälkeen. Tavaroiden säilyttäminen lokerossa tapahtuu opiskelijan omalla vastuulla.

 • Kaikki tavarat kuten paperit, ruoka, juoma, puhelin tai muut elektroniset laitteet on jätettävä säilytyslokeroihin tentin ajaksi.

 • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien johdosta, toimi ”Ongelmatilanteet” ‐ohjeen mukaisesti. Ohje löytyy tenttikoneelta kansiosta Instructions.

 • Mikäli opiskelijan todetaan rikkoneen tässä mainittuja ohjeita, tenttisuoritus voidaan tällä perusteella hylätä. Vilppiepäily tutkitaan ja tenttivilppi voi johtaa suorituksen hylkäämiseen ja mahdolliseen kurinpidolliseen toimenpiteeseen.