LAB MOBILITY-ONLINE

kansikuva

LAB MOBILITY-ONLINE

LABillä on käytössä Mobility-Online liikkuvuusjärjestelmä, johon jokaisen ulkomaille lähtevän opiskelijan tulee rekisteröityä, kun ulkomaille tehtävä matka liittyy hänen LABin opintoihin. Mobility-Online on otettu käyttöön lukuvuoden 2020-2021 alusta. Mobility-Onlinessa on käytössä useampia ohjelmia ja täytettävä rekisteröitymis-/hakemuslomake riippuu liikkuvuusjakson tyypistä. 

Yhteistyökorkeakouluun opiskeluvaihtoon tai yhteistyökorkeakoulun kautta tehtävään harjoitteluun hakeva opiskelija täyttää opiskelijavaihdon hakemuslomakkeen hakuaikana ja asettaa lomakkeelle kolme vaihtoehtoista hakukohdetta. 
Tutustu opiskelijavaihdon ohjeisiin täältä!

Opiskelijat, jotka ovat hankkineet harjoittelupaikan Suomen ulkopuolelta rekisteröivät harjoittelunsa LAB Mobility-Onlinen International Internship -lomakkeella. Rekisteröity harjoittelu arvioidaan LABin kansainvälissä palveluissa apurahan puitteissa ja mikäli harjoittelupaikka täyttää apurahakriteerit, alloidaan hakemus uuteen ohjelmaan, jota kautta varsinainen apuraha haetaan. Huomioi, että mahdolliset Erasmus+ harjoitteludokumentit tehdään LAB Mobility-Onlinen kautta sen jälkeen, kun hakemuksesi on ohjattu kv-palveluista oikeaan apurahaohjelmaan. Harjoittelu ulkomailla tulee rekisteröidä LAB Mobility-Onlineen viimeistään kuukautta ennen kuin harjoittelu alkaa.
Tutustu harjoittelu ulkomailla ohjeisiin tarkemmin täältä!

Opiskelijat, jotka osallistuvat lyhyisiin liikkuvuusjaksoihin, opintomatkoihin, intensiivikursseihin yms ulkomailla ilman LABin maksamaa opiskelijakohtaista apurahaa, täyttävät Mobility period abroad -lomakkeen siinä vaiheessa, kun osallistuminen liikkuvuusjaksolle on vahvistunut. Tämä liikkuvuusjakson rekisteröiminen Mobility-Online järjestelmään tulisi tehdä hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä. Ilmoita liikkuvuusjaksolle lähdöstä täällä ja voit lukea tarkempaa infoa intensiivikursseista täältä!

LABissä on myös mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto partnerikorkeakoulun kanssa. Haku kaksoistutkinto-ohjelmaan tapahtuu myös LAB Mobility-Onlinen kautta ja siihen on oma hakulomakkeensa.
Lisätietoa kaksoistutkinnoista täältä!

Mobility-Onlinen kautta

  • haet kv-palveluilta apurahaa
  • vahvistat LABin vakuutuksien voimassaolon liikkuvuusjaksosi aikana
  • vaihtojaksosi saadaan myös virallisesti tilastoitua
  • vaihtojaksosi tiedot saadaan kirjatuksi opintorekisteriisi
  • haet kaksoistutkinto-ohjelmaan 

Täytettävä online lomake määräytyy vaihto-ohjelman (opiskelu/harjoittelu/lyhyt liikkuvuus) mukaan ja linkki lomakkeeseen löytyy kunkin vaihto-ohjelman tarkemmista ohjeista sekä alta. Kun olet täyttänyt sähköisen hakemuslomakkeen Mobility-Onlinen järjestelmään, pääset sen jälkeen kirjautumaan järjestelmään korkeakoulun tunnuksillasi käyttäen LABin omaa Mobility-Onlinen sisäänkirjautumissivua (alla). Käytä kirjautumiseen Shibboleth-tunnistautumista eli klikkaa HAKA-logoa. Mikäli sinulla on salasanasi/käyttäjätunnuksesi kanssa ongelmia, tarkistathan eLABin ohjeista miten toimia.

Huomioithan myös, että jokaista liikkuvuusjaksoa varten tehdään aina oma erillinen rekisteröitymis-/hakemuslomake ja peruuntuneita hakemuksia ei siirretä tai aktivoida jälkikäteen.

Linkit hakemuslomakkeisiin

Huomioithan, että olet vastuussa siitä, että hakemuksellasi on oikeat ja päivitetyt tiedot. Jos tietojen päivittämisen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä kv-palveluihin (outgoing@lab.fi / placement@lab.fi).

LAB Mobility-Online Portaali

Mobility-Onlinen portaalin kautta pääset tutustumaan LABin partnerikorkeakouluihin, opiskelijan vaihto- ja kaksoistutkintomahdollisuuksiin sekä aiemmin vaihdossa olleiden opiskelijoiden raportteihin. Portaalin vasemmasta yläreunasta löydät portaalin eri sivustot. Portaali ei vaadi sisäänkirjautumista ja siihen on hyvä tutustua eteenkin siinä kohdin kun mietit mahdollisia vaihtokohteita itsellesi. Vaihtoraportteja saamme koko ajan lisää sitä mukaan, kun opiskelijoitamme palaa maailmalta takaisin.