KAKSOISTUTKINTO

kansikuva

KAKSOISTUTKINTO

Kaksi tutkintoa yhden hinnalla?

Kaksoistutkinto (DD-tutkinto, double degree) tarkoittaa, että yleensä opintojesi kolmantena vuotena lähdet opiskelemaan koko lukuvuodeksi yhteen LABin partnerikorkeakouluista ulkomailla. Pääpiirteittäin DD-ohjelma ei juuri poikkea ”normaalista” kahden lukukauden opiskeluvaihdosta. Poikkeuksena on, että yleensä kirjoitat opinnäytetyön vaihtokorkeakouluun, tosin tämä ei koske kaikkia DD-kohteita. Valmistuessa saat kaksi tutkintoa yhden sijaan. Ensin valmistut LABista, jonka jälkeen voit hakea tutkintotodistusta myös DD-vaihtokorkeakoulusta.  

Kiinnostuitko? Mahtavaa!

Tällä hetkellä LABilla on DD-sopimuksia neljällä eri alalla: kansainvälisessä kaupassa, hotelli- ja ravintola-alalla, konetekniikassa sekä tieto- ja viestintätekniikassa. Toistaiseksi YAMK-tasoisia DD-paikkoja ei vielä ole tarjolla.

Voit selata eri DD-vaihtokohteita LAB Mobility-Online -portaalista, mistä löydät paitsi DD-kohteet niin myös muut vaihtokorkeakoulut. Portaalia käyttäessä valitse hakuun haluamasi koulutusala. Hakutulokset voit suodattaa näyttämään ainoastaan kaksoistutkinto-ohjelmat. Klikkaa vielä lisätietoikonia (i) saadaksesi näkyviin, jos ohjelmaan on jotain erityisvaatimuksia.

Pääsääntöisesti sinulla tulee olla alla 120 pistettä opintoja sekä 30 pistettä harjoittelua ollaksesi DD-kelpoinen. Kyseinen vaatimus ei kuitenkaan tarvitse olla täyttynyt hakiessasi DD-ohjelmaan vaan opintojen alkaessa, joten voit hyvin hakea toisena vuotena, vaikka edellä mainittu pistemäärä ei vielä olisi plakkarissa.  

Hakeminen tapahtuu samalla tavoilla kuin normaaliin opiskelijavaihtoon hakiessa, tosin DD-ohjelmat alkavat ainoastaan syksyllä, joten sinun tulee jättää hakemuksesi tammi-helmikuun haussa. Muista merkitä hakemukseesi, että haluat suorittaa DD-tutkinnon.