Tutkinnon hakeminen

kansikuva

Tutkinnon hakeminen

Onneksi olkoon! Olet suorittanut henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi mukaisesti tutkinto-ohjelmasi opinnot ja osoittanut tutkintoon vaadittavan kielitaidon.​​​

Nyt olet valmistumassa LAB- ammattikorkeakoulusta.  Valmistuminen taataan opiskelijalle, joka on suorittanut kaikki tutkintoon kuuluvat opinnot ja palauttanut tutkintotodistushakemuksensa määräaikaan mennessä.

Opintosuoritukset rekisteriin  

Opiskelijan tulee itse huolehtia ajoissa siitä, että todistushakemusta jätettäessä kaikki opintosuoritukset on viety opintosuoritusrekisteriin tai ovat tulossa rekisteriin niin, että valmistut aikataulun mukaisesti.  

Valmistuminen määräpäivänä edellyttää, että sinulla on 2 viikkoa ennen valmistumista kaikki suoritukset suoritettuna ja kirjattuna Peppiin.

Omat opintosuoritukset voi tarkistaa Pepistä. Mahdollisista puutteista tai virheistä on välittömästi ilmoitettava opiskelijoiden asiakaspalveluun (studentservices@lab.fi). 

AVOP-palaute ja tutkintotodistushakemus   

Vastaa tutkintotodistusta hakiessasi  AVOP-valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyyn ja hae tutkintotodistusta alla olevista linkeistä: AVOP-palaute ja tutkintotodistushakemus. Kyselyyn vastaaminen vie aikaa vain noin 15–20 minuuttia. Tutkintotodistushakemuksen pääset täyttämään AVOP-kyselyyn vastaamisen jälkeen.

Pääset täyttämään AVOP-kyselyn, kun sinulla on Pepissä riittävä määrä pisteitä tutkinnon kokonaislaajuudesta: AMK-opiskelijalla 80% ja YAMK-opiskelijalla 50% tutkinnon laajuudesta.

Palautekyselyyn kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla (valitse listalta LAB University of Applied Sciences). Jos kyselyyn kirjautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä osoitteeseen studentservices@lab.fi. 

Kyselyyn vastaamisen jälkeen sinulle avautuu näkymä, jossa on linkki sähköiseen tutkintotodistushakemukseen. Huomioithan, että tutkintotodistushakemus täytyy täyttää heti AVOP kyselyn perään. Mikäli sinulla ilmenee ongelmia, ota yhteyttä: studentservices@lab.fi.

Tutkintotodistushakemus on täytettävä viimeisenä hakupäivänä klo 15.00 mennessä.  

HUOM! Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat  

Sosiaali- ja terveysalalta valmistuneiden tulee hakea Valviralta terveydenhuollon ammattihenkilön ammatinharjoittamisoikeutta.  

Sinun pitää hakea itse ammattioikeutta Valviran sähköisen asioinnin kautta sen jälkeen, kun olet suorittanut tutkinnon ja saanut tutkintotodistuksen. Ammattioikeushakemusta ei voi jättää ennen kuin olet valmistunut. Sinun ei tarvitse toimittaa tutkintotodistusliitettä, sillä sähköinen palvelu hakee tutkintotietosi Virta-järjestelmästä.  Sinun ei myöskään tarvitse toimittaa virkatodistusta eikä jäljennöstä passista tai henkilökortista.