OPISKELIJATERVEYDENHUOLTO

kansikuva

OPISKELIJATERVEYDENHUOLTO

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on opiskeluterveydenhuollon asiantuntija ja tarjoaa sinulle korkeakoulukouluopiskelijana yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palveluita sekä edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. Lue palveluista yths.fi-sivuilta.

Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle.

YTHS Uutiskirje
YTHS info Lahti
YTHS info Lappeenranta
YTHS uusien opiskelijoiden info

Asiointi – myös etänä

Ajanvaraus kaikkiin YTHS:n palveluihin tapahtuu hoidontarpeen arvioinnin kautta, lisätietoa https://www.yths.fi/asiointi/ajanvaraus/ Palvelupisteidemme yhteystiedot ja aukioloajat löydät verkkosivuiltamme https://www.yths.fi/palvelupisteet/

YTHS:n kanssa voit asioida myös verkossa ja etänä. Self on opiskelijan oma verkkopalvelu, jonka kautta voit muun muassa ylläpitää yhteystietojasi, hallinnoida ajanvarauksia ja täyttää esitietolomakkeita, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Lue lisää Selfistä yths.fi/self-info ja kirjaudu sen käyttäjäksi heti lukuvuoden alussa.

Terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle

Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle, ja YTHS tuottaa terveydenhoitopalvelut opiskelijoille. Vastaanotoista emme peri maksua. Lisätietoja https://www.yths.fi/asiointi/palvelumaksut/

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun maksuvelvollisuus EU-tilanteissa muuttuu (18.7.2022)

Opiskelijan ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua, jos opiskelijan sosiaaliturvasta vastaa toinen EU- tai ETA-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia. Opiskelija voi kuitenkin käyttää YTHS:n palveluja.

Asiasta on kerrottu Kelan verkkosivuilla: Terveydenhoitomaksu EU-maat sekä Korkeakouluopiskelijan-terveydenhoitomaksu

Opiskelijan terveystietoa verkossa

Löydät terveystietoa YTHS:n terveystietopankista yths.fi/terveystietopankki, jonne on koottu laaja valikoima artikkeleita liittyen opiskelijan terveyteen, sairauksiin, mielenterveyteen ja suunterveyteen.

Videon kuvaus

YTHS tutuksi