UUDEN TUTKINTO-OPISKELIJAN MUISTILISTA

cover image

UUDEN TUTKINTO-OPISKELIJAN MUISTILISTA

Muista tehdä nämä asiat ennen opintojesi alkua:

1. Tutkinto-opiskelija, ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnäolevaksi 

Löydät lisätietoa paikan opiskelupaikan vastaanottamisesta ja lukuvuosi-ilmoittautumisesta täältä.

(Huomioithan, että voit käyttää opintopolun paikan vastaanottamisilmoitusta opiskelutodistuksena siihen asti kunnes olemme aktivoineet opiskelijat LAB ammattikorkeakoulun järjestelmään. Siirto tapahtuu 30.12.2021).

 

2. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ja tutustu opiskelun työkaluihin

Kevään yhteishaun kautta valittujen opiskelijoiden käyttäjätunnukset ovat aktivoitavissa 30.12.2021 alkaen ja erillishaun kautta valittujen tunnukset on mahdollista aktivoida 30.12.2021 alkaen.

Ennen kuin voit käyttää LABin palveluja, sinun täytyy rekisteröityä id.lut.fi palvelussa. Voit rekisteröityä pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai henkilökortilla. Käyttäjätunnukset ovat aktivoitavissa osoitteessa https://id.lut.fi

Lue ohjeet Käyttäjätunnuksen ja salasanan aktivointiin sekä tutustu opiskelun työkaluihin.

Ongelmatapauksissa ota yhteys it-tukeen.

 

3. Aloita opintosi LAB@avain-verkko-opintojaksolla, joka tarjoaa perehdytyksen opintoihin LAB-ammattikorkeakoulussa

LAB@avain (1 op) on opiskelijan digitaalinen perehdytys, jonka tavoitteena on auttaa opiskelijoita ottamaan käyttöön korkeakouluopiskelussa tarvittavia sähköisiä välineitä, laitteita, ympäristöjä ja menettelyjä. Suoritus kirjautuu täydentäviin tai vapaasti valittaviin opintoihin. LAB@avain - kurssi on tarkoitettu eritoten AMK-tason opiskelijoille. YAMK-opiskelijoille suorituksesta ei kerry opintopistettä.

Löydät linkit LAB@avaimen suorittamiseen täältä: LAB@avain

Mikäli haluat kerrata ruotsia tai matematiikkaa ennen opintojen aloitusta, löydät itseopiskelumateriaalia tästä linkistä.

 

4. Tilaa kulkukortti (Lahti) / Nouda kulkuavain (Lappeenranta)

Liikkuessasi LABin kampuksilla tarvitset kulkukortin/kulkuavaimen.

Lahden kampuksella on käytössä kuvallinen kulkukortti, joka kannattaa tilata KOE-opiskelijakunnalta heti opintojen alussa. Lappeenrannan kampuksen opiskelijat voivat lunastaa kulkuavaimen 10 euron käteismaksua vastaan KOE-opiskelijakunnan Lappeenrannan toimistosta.

Kulkukortin tilausohjeet

 

5. Maksa korkeakouluopiskelijana terveydenhoitomaksu Kelalle

Opiskelijoiden terveydenhuollosta vastaa YTHS. Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Maksu on pakollinen.

Lisätietoja sivulta Opiskelijaterveydenhuolto.

 

6. Osallistu orientaatiopäiville tammikuussa! 

AMK-opiskelijoiden opinnot alkavat orientaatiopäivillä tammikuun alussa, 4.-5.1.2022.

Lahden kampuksen osoite on Mukkulankatu 19, Lahti ja Lappeenrannan kampuksen osoite Yliopistonkatu 36, Lappeenranta. Keväällä aloittavien opiskelijoiden orientaatiopäivät järjestetään osittain kampuksilla ja osittain etänä, jotta vältytään suurten opiskelijamäärien kasaantumista yhteen paikkaan. Varaa orientaatiopäiville mukaan henkilöllisyystodistus.

Orientaatiopäivillä tapaat tutoropettajat, osaamispäällikön, tutoropiskelijat ja opiskelijapalveluiden henkilökuntaa. He kaikki auttavat ja neuvovat sinua opintoihisi liittyvissä asioissa. Lisäksi tutustut tuleviin opiskelukavereihisi ja kampukseen. 

Löydät lisätietoa orientaatiopäivistä täältä.
 

YAMK-opiskelijoiden opinnot alkavat orientaatiopäivillä tammikuun alussa, perjantaina 14.1.2022.

Löydät lisätietoa orientaatiopäivistä täältä