POLKUOPISKELIJAT

kansikuva

POLKUOPISKELIJAT

Uuden polkuopiskelijan muistilista

1. Tutustu opintojen aloitustietoihin

Polkuopiskelijat osallistuvat uusien opiskelijoiden orientaatiopäiviin. Orientaatiopäivien aikana tapaat mm. tutoropettajasi ja tutustut tuleviin opiskelukavereihisi ja kampukseen.

Orientaatiosivuilta löydät ensimmäisen opiskeluviikon ohjelman sekä muuta tärkeää opintojen aloitukseen liittyvää tietoa. Lue ohjeet huolellisesti!

AMK-opiskelijoiden orientaatio

YAMK-opiskelijoiden orientaatio

2. Aktivoi käyttäjätunnus

LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijana saat käyttöösi LUT-tunnuksen, jota käytetään kirjautumiseen ammattikorkeakoulun palveluihin kuten mikroluokkien työasemalle, Moodle-oppimisympäristöön, sähköpostiin, Peppi-opintohallintojärjestelmään jne.

Tunnus on aktivoitavissa 9.8.2022 alkaen osoitteessa https://id.lut.fi/

Aktivointi verkkopalvelussa edellyttää vahvaa tunnistautumista joko henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Lue lisää käyttäjätunnuksesta ja salasanoista

3. Tilaa kulkukortti (Lahti) / Nouda kulkuavain (Lappeenranta)

Liikkuessasi LABin kampuksilla tarvitset kulkukortin/kulkuavaimen.

Lahden kampuksella on käytössä kuvallinen kulkukortti, joka kannattaa tilata KOE-opiskelijakunnalta heti opintojen alussa. Käytä pelkän kulkukortin tilauslomaketta ja valitse koulutusohjelmaksi avoin AMK. Kulkukortin voit tilata sen jälkeen, kun olet aktivoinut tunnuksesi. Tilausta varten tarvitset opiskelijanumerosi, jonka näet kirjautumalla Peppi-järjestelmään.

Lappeenrannan kampuksen opiskelijat voivat lunastaa kulkuavaimen 10 euron käteismaksua vastaan KOE-opiskelijakunnan Lappeenrannan toimistosta.

Kulkukortin tilausohjeet

Voit halutessasi liittyä KOE-opiskelijakuntaan ja tilata opiskelijakortin, joka toimii Lahden kampuksen opiskelijoille myös kulkukorttina (tällöin erillistä kulkukorttia ei tarvitse tilata). Tilauslomakkeen osoite on https://liity.jasrek.fi/koe/. Valitse koulutustyyppi-valikosta Avoin AMK.

HUOM! Polkuopiskelija ei voi saada KELAn ateriatukea tai VR:n ja Matkahuollon alennuksia, vaikka liittyisi opiskelijakunnan jäseneksi. Jäsenetuna polkuopiskelijat saavat opiskelijakunnan neuvottelemia paikallisia alennuksia.

4. Aloita opintosi LAB@avain-verkkokurssilla

LAB@avain (1 op) on opiskelijan digitaalinen perehdytys, jonka tavoitteena on auttaa opiskelijoita ottamaan käyttöön korkeakouluopiskelussa tarvittavia sähköisiä välineitä, laitteita, ympäristöjä ja menettelyjä.

Pääset aloittamaan kurssin, kun olet aktivoinut LUT-tunnuksesi.

LAB@avain - kurssi on tarkoitettu erityisesti AMK-tason opiskelijoille. YAMK-opiskelijoille suorituksesta ei kerry opintopistettä.