MOTARI-OPISKELIJAT

kansikuva

MOTARI-OPISKELIJAT

MOTARI-opinnoissa tavoitteena on, että suoritat perustutkintosi ohella ammattikorkeakouluopintoja vähintään 30 opintopistettä (op). MOTARI-opinnot sisältävät sekä LABin yhteisiä opintoja että alakohtaisia ammatillisia opintoja.

Kun olet saanut perustutkintosi valmiiksi ja sinulla on vähintään 30 opintopistettä MOTARI-opintoja suoritettuna, voit hakea LABin tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

Uuden Motari-opiskelijan muistilista

Avaa lisäohjeet klikkaamalla ohjeen otsikkoa 

1. Aktivoi käyttäjätunnus

LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijana saat käyttöösi LUT-tunnuksen, jota käytetään kirjautumiseen ammattikorkeakoulun palveluihin kuten mikroluokkien työasemalle, Moodle-oppimisympäristöön, sähköpostiin, Peppi-opintohallintojärjestelmään jne.

Tunnus on aktivoitavissa opiskeluoikeutesi alkaessa osoitteessa https://id.lut.fi/

Aktivointi verkkopalvelussa edellyttää vahvaa tunnistautumista joko henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Jos sinulla ole mitään edellämainituista, laita viesti ennen opintojen alkua osoitteeseen avoinamk@lab.fi.

Lue lisää käyttäjätunnuksesta ja salasanasta

2. Tutustu opiskelun työkaluihin

Tarvitset opinnoissasi useita sähköisiä työkaluja ja ohjelmia. Tärkeimmät niistä ovat opintohallintojärjestelmä Peppi ja verkko-oppimisympäristö Moodle.

Opiskelun työkalut

3. Osallistu halutessasi orientaatio-ohjelmaan

Voit osallistua soveltuvin osin LABin orientaatioviikon ohjelmaan. Esimerkiksi tietojärjestelmiin ja kieli- ja viestintäopintoihin liittyvät yleisinfot ovat hyödyllisiä. Yleisinfot ovat saavilla myös tallenteina.

AMK orientaatio

Orientaatiovideot ja -materiaalit

4. Tilaa kulkukortti (Lahti) / Nouda kulkuavain (Lappeenranta)

Liikkuessasi LABin kampuksilla tarvitset kulkukortin/kulkuavaimen.

Lahden kampuksella on käytössä kuvallinen kulkukortti, joka kannattaa tilata KOE-opiskelijakunnalta heti opintojen alussa. Käytä pelkän kulkukortin tilauslomaketta ja valitse koulutusohjelmaksi avoin AMK. Kulkukortin voit tilata sen jälkeen, kun olet aktivoinut tunnuksesi. Tilausta varten tarvitset opiskelijanumerosi, jonka näet kirjautumalla Peppi-järjestelmään.

Lappeenrannan kampuksen opiskelijat voivat lunastaa kulkuavaimen 10 euron käteismaksua vastaan KOE-opiskelijakunnan Lappeenrannan toimistosta.

Lisätietoa kulkukortista/kulkuavaimesta

5. Aloita opintosi LAB@avain-verkkokurssilla

LAB@avain (1 op) on opiskelijan digitaalinen perehdytys, jonka tavoitteena on auttaa opiskelijoita ottamaan käyttöön korkeakouluopiskelussa tarvittavia sähköisiä välineitä, laitteita, ympäristöjä ja menettelyjä.

Pääset aloittamaan kurssin, kun olet aktivoinut LUT-tunnuksesi.

6. Tee opintosuunnitelma

Sinulla on oikeus suorittaa MOTARI-opintoja LABissa sen lukukauden loppuun, jonka aikana valmistut omasta oppilaitoksestasi. Opinnot kannattaa suunnitella siten, että saat jouhevasti yhdistettyä perustutkinto- ja AMK-opinnot ja ehdit viettää myös vapaa-aikaa. Huomioi, että ammattikorkeakoulussa yksi opintopiste vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä.

Opintojen suunnittelun apuna tarvitset useita järjestelmiä.