MATKUSTAMINEN JA VIERAILIJAT

kansikuva

MATKUSTAMINEN JA VIERAILIJAT

Kotimaan työmatkustamisessa suosittelemme käyttämään harkintaa ja ottamaan huomioon alueelliset viranomaissuositukset (ml. henkilöstön kampusten välinen liikkuvuus). Kotimaan työmatkustamisessa siirrytään käyttämään junaa mahdollisuuksien mukaan. Myös henkilöauton käyttö on mahdollista omalla harkinnalla joulukuun 2021 loppuun saakka.

Suomessa oleskeluluvalla olevat kansainväliset tutkijat, joiden oleskelulupa on umpeutumassa, voivat hakea jatkolupaa normaalisti sähköisesti Maahanmuuttoviraston EnterFinland-palvelussa.

Henkilökunnan kotimaan työmatkustaminen Suomessa tapahtuu kansallisia turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudattaen esimiehen luvalla. Matkustaja laittaa lisätiedoksi matkalaskulle SAP Travel matkahallintajärjestelmään, että matkalla on esimiehen lupa.

Ulkomailta saapuvat tulevat kampuksille ja alueyksiköihin Suomen maahantulomallin ohjeiden mukaisesti.

Henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus ja kansainväliset vierailijat
Suosittelemme vahvasti, että LABin ja LUTin henkilökunnan jäsenet suunnittelevat työmatkoja Suomen ulkopuolelle vasta sitten, kun heillä on kahden koronarokotteen antama suoja. Kansainvälisessä matkustamisessa tulee käyttää harkintaa ja noudattaa Suomen ulkoministeriön matkustusohjeita.

1.8. alkaen kansainväliseen työmatkustamiseen riittää oman esimiehen lupa eli palaamme normaaliin lupakäytäntöön.

Suosittelemme myös kansainvälisille vierailijoillemme kahden koronarokotteen suojaa ennen kampusvierailuja.