MASKISUOSITUS

kansikuva

MASKISUOSITUS

Etelä-Karjalassa paikallinen tilannekuvaryhmä päätti 26.4.2022 luopua yleisestä maskisuosituksesta. Essoten tilannekuvaryhmä teki vastaavan päätöksen Mikkelin alueelle 26.4. Päijät-Häme luopui alueellisten viranomaisten yleisestä maskisuosituksesta jo aiemmin.

Kouvolan alueella vahva maskisuositus on edelleen voimassa. Käytäthän Kouvolan alueyksikössä maskia aina, kun et ole yksin.

Maskien käyttö Lappeenrannan ja Lahden kampuksilla ja Mikkelin alueyksikössä

Yleinen maskisuositus Lappeenrannan kampuksen sisätiloissa päättyy. Maskisuositus jatkuu toistaiseksi työturvallisuussyistä kampuksen laboratoriotoiminnassa, tenttitilanteissa sekä sellaisessa toiminnallisessa lähiopetuksessa, jossa turvavälien pitäminen ei onnistu.

Käytäthän edelleen maskia harkintasi mukaan tarvittaessa (altistuneena mutta oireettomana tai allergiaoireisena tms.). Maskeja on saatavilla aiempaan tapaan henkilökunnan ja opiskelijoiden käyttöön.

Yllä oleva kohdennettu maskiohje on voimassa myös Lahden kampuksella.

Maskien jakelu 

Olemme tilanneet LUTin ja LABin pestäviä kangasmaskeja sekä henkilökunnan että opiskelijoiden käyttöön kaksi kappaletta per henkilö. Kertakäyttöisiä maskeja ja kertakäyttöisiä hengityssuojaimia (FFP2) jaetaan kampuksella tapahtuvan lähiopetuksen ja tenttien yhteydessä.

LAB ja LUT Lahden kampus

Tila A113 toimii Mukkulassa keskitettynä jakelupaikkana sekä LABin että LUTin henkilöstölle.
LAB-hyvinvointiyksikön opettajat hakevat maskit omalta välinehuoltajaltaan.

LAB Lappeenrannan kampus

Jakelu LUTin pääaulan infosta. Maskeja voi noutaa klo 9-11. Muina aikoina noudata infotiskillä olevia ohjeita. LAB-hyvinvointiyksikön opettajat hakevat maskit omalta välinehuoltajaltaan.

LUT Lappeenrannan kampus

Akateemisten yksiköiden sihteerit jakavat maskit oman yksikkönsä henkilöstölle.

LES ja LENS: jakelu maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9–11

LBM: jakelu maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9–11

Korkeakoulupalveluiden henkilöstö hakee tarvittavat maskit LUTin pääaulan infosta. Maskeja voi noutaa arkisin klo 9-11. Muina aikoina noudata infotiskillä olevia ohjeita.

Kodin ja työpaikan välisiin matkoihin käytettävät maskit jokainen hankkii itse. Verohallinnon linjauksen mukaan joukkoliikennevälinettä käytettäessä voi asunnon ja työpaikan välisille matkoille ostettujen maskien kustannukset vähentää verotuksessa osana asunnon ja työpaikan välisten matkojen kustannuksia. Lisää verottajan sivuilta.