KORONAVILKKU

kansikuva

KORONAVILKKU

Lataa Koronavilkku-mobiilisovellus puhelimeesi App Store tai Google Play -sovelluskaupasta. LUT-korkeakoulut suosittelevat vahvasti Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa kaikille työntekijöilleen ja opiskelijoilleen.

Koronavilkku-mobiilisovelluksen tavoite on suojata terveyttä ja katkaista koronaviruksen tartuntaketjuja. Lataa maksuton sovellus puhelimeesi App Store tai Google Play -sovelluskaupasta. Koronavilkku tuottaa sitä enemmän hyötyä, mitä useampi sen lataa.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen tuottaman Koronavilkku-sovelluksen avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan koronavirustauti, saat terveydenhuollosta koodin, jonka syöttämällä sovellukseen varoitat muita ihmisiä nimettömästi heidän mahdollisesta altistumisestaan.

Koronavilkku-sovellus hyödyntää tunnuskoodien jakamista bluetooth-tekniikalla. Kaikki sovellusta käyttävät puhelimet saavat satunnaisen tunnuskoodin, joka ei sisällä henkilötietoja. Kohdatessaan puhelimet lähettävät tunnuskoodeja toisilleen, ja puhelin tallentaa tiedon kohtaamisesta. Käyttäjien henkilöllisyyttä tai sijaintia ei tallenneta.

Kun joku käyttäjistä ilmoittaa tartunnastaan sovellukselle, sovellus lähettää sen keräämät tunnuskoodit palvelimelle. Mikäli sinun sovelluksesi tunnuskoodi on noiden palvelimelle ladattujen tunnuskoodien joukossa, saat puhelimeesi tiedon mahdollisesta omasta altistumisestasi sekä jatkotoimintaohjeet.

Jos saat sovellukselta ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, avaa sovellus ja paina "katso toimintaohjeet" painiketta.

Jos sinulla todetaan koronavirustauti, saat terveydenhuollosta avauskoodin. Syöttämällä sen sovellukseen varoitat kohtaamiasi ihmisiä nimettömästi mahdollisesta altistumisesta.

Tarkemmat ohjeet täältä: https://koronavilkku.fi/