KORONAOHJEET & SUOSITUKSET

Koronaohjeet

KORONAOHJEET & SUOSITUKSET

Voimassa olevat toimintaohjeet kampuksilla opiskelijoille ja henkilöstölle

LABin ja LUTin Lahden ja Lappeenrannan kampukset on suljettu opiskelijoilta kevätlukukauden loppuun saakka. Sulku tehdään kontaktien vähentämiseksi ja epidemian etenemisen pysäyttämiseksi. 

Kampuksilla toimiminen on turvallista, kun noudatamme yhteisiä pelisääntöjä ja toimimme vastuullisesti: tulemme kampuksille vain täysin terveinä, pidämme turvavälejä toisiimme sekä huolehdimme hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. 

LUTissa ja LABissa on laaja ja vahva maskisuositus niille, jotka maskia voivat käyttää. Käyttöä suositellaan erityisesti helposti ruuhkautuvissa tiloissa kuten aula- ja käytävätiloissa, ravintoloiden ja kahviloiden jonoissa sekä kirjastossa. 

Kulku kampukselle tapahtuu sähköisellä avaimella. On tärkeää, että avainta käytetään aina kampukselle tullessa. Näin pystymme tarvittaessa jäljittämään koronalle altistuneita henkilöitä. 

Mikäli syystä tai toisesta saavut kampukselle ilman kulkuavainta, toimi seuraavasti: 

  • Skinnarila: Lähetä saapuessasi nimelläsi otsikoitu sähköpostiviesti osoitteeseen keyinfo@lut.fi

  • Lahti: Ilmoittaudu LABin pääaulan aulapalvelupisteessä. 

Kampuksien tilat (luokat, työtyötilat yms) ovat käytössä 50 %:n käyttöasteella. Tiloissa on ohjeet tilan maksimikäyttömäärästä ja merkittynä myös ne paikat, jotka eivät ole käytössä. 

Kampuksella järjestettävien tilaisuuksien (TKI-toiminta, yritysyhteistyö, pienimuotoiset vierailut) osallistujamäärä on enintään 6 henkeä. Vieraita voidaan perustellusti ottaa vastaan, kun vierailusta vastaava huolehtii turvajärjestelyistä ja vieraiden nimet ovat tallessa mahdollista jäljittämistä varten. 

Kampukselle tullaan vain täysin terveenä. Jos olet terveydenhoidon määräämässä virallisessa karanteenissa, noudata karanteenissa annettuja määräyksiä. Jos Koronavilkku-sovellus näyttää, että olet altistunut koronavirukselle, toimithan sovelluksen ohjeiden mukaisesti ja pysyt pois kampuksiltamme. 

Jos olet ollut ulkomailla, voit tulla kampukselle 14 päivää ulkomaanmatkan jälkeen. Varoaika lasketaan Suomeen tulopäivästä. Varoaika koskee saapumista kaikista maista. 

Autamme viranomaisia altistuneiden jäljittämisessä. Koronaan varautumisen ja konkreettisten toimenpiteiden osalta pyydämme viranomaisia ottamaan yhteyttä LUTin ja LABin koronaryhmän vetäjään, Liisa-Maija Sainioon (liisa-maija.sainio@lut.fi, 040 515 4944).

Valtakunnalliset koronaohjeistukset