KORONAOHJEET & SUOSITUKSET

kansikuva

KORONAOHJEET & SUOSITUKSET

Voimassa olevat toimintaohjeet kampuksilla opiskelijoille ja henkilöstölle

Kampuksemme ovat arkipäivisin auki opiskelijoille. Opiskelijat pääsevät Lappeenrannan ja Lahden kampuksille omalla sähköisellä avaimellaan maanantaista perjantaihin klo 7.30–21.00.

Viikonloppuisin tilat ovat opiskelijoilta kiinni. Kampuksilla ovat edelleen voimassa kaikki aiemmat turvaohjeet.

Kampuksilla toimiminen on turvallista, kun noudatamme yhteisiä pelisääntöjä ja toimimme vastuullisesti: tulemme kampuksille vain täysin terveinä, pidämme turvavälejä toisiimme sekä huolehdimme hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Ulkomailta saapuvat tulevat kampuksille ja alueyksiköihin Suomen maahantulomallin ohjeiden mukaisesti.

LUTissa ja LABissa on laaja ja vahva maskisuositus niille, jotka maskia voivat käyttää. Käyttöä suositellaan erityisesti helposti ruuhkautuvissa tiloissa kuten aula- ja käytävätiloissa, ravintoloiden ja kahviloiden jonoissa sekä kirjastossa. Koska vielä ei tiedetä, miten herkästi täysin rokotettu voi tartuttaa tautia, kaikki kampusten hygieniaohjeet ja maskisuositus koskevat myös kahteen kertaan rokotettuja.

Kulku kampukselle tapahtuu sähköisellä avaimella. On tärkeää, että avainta käytetään aina kampukselle tullessa. Näin pystymme tarvittaessa jäljittämään koronalle altistuneita henkilöitä. 

Mikäli syystä tai toisesta saavut kampukselle ilman kulkuavainta, toimi seuraavasti: 

  • Skinnarila: Lähetä saapuessasi nimelläsi otsikoitu sähköpostiviesti osoitteeseen keyinfo@lut.fi

  • Lahti: Ilmoittaudu LABin pääaulan aulapalvelupisteessä. 

Kampuksien tilat (luokat, työtyötilat yms) ovat käytössä 50 %:n käyttöasteella. Tiloissa on ohjeet tilan maksimikäyttömäärästä ja merkittynä myös ne paikat, jotka eivät ole käytössä. 

Kampukselle tullaan vain täysin terveenä. Jos olet terveydenhoidon määräämässä virallisessa karanteenissa, noudata karanteenissa annettuja määräyksiä. Jos Koronavilkku-sovellus näyttää, että olet altistunut koronavirukselle, toimithan sovelluksen ohjeiden mukaisesti ja pysyt pois kampuksiltamme. 

Mikäli kansainvälinen opiskelija saapuu ilman täyttä koronarokotesuojaa, suosittelemme hänelle 10 vuorokauden omaehtoista varoaikaa etäopiskellen ennen kampuksille saapumista.

Autamme viranomaisia altistuneiden jäljittämisessä. Koronaan varautumisen ja konkreettisten toimenpiteiden osalta pyydämme viranomaisia ottamaan yhteyttä LUTin ja LABin koronaryhmän vetäjään, Liisa-Maija Sainioon (liisa-maija.sainio@lut.fi, 040 515 4944).

Valtakunnalliset koronaohjeistukset