KORONAOHJEET & SUOSITUKSET

Koronaohjeet

KORONAOHJEET & SUOSITUKSET

Voimassa olevat toimintaohjeet kampuksilla opiskelijoille ja henkilöstölle

Kampuksemme ovat arkipäivisin auki opiskelijoille. Opiskelijat pääsevät Lappeenrannan ja Lahden kampuksille omalla sähköisellä avaimellaan maanantaista perjantaihin klo 7.30–21.00.

Viikonloppuisin tilat ovat opiskelijoilta kiinni. Kampuksilla ovat edelleen voimassa kaikki aiemmat turvaohjeet.

Kampuksilla toimiminen on turvallista, kun noudatamme yhteisiä pelisääntöjä ja toimimme vastuullisesti: tulemme kampuksille vain täysin terveinä, pidämme turvavälejä toisiimme sekä huolehdimme hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. 

LUTissa ja LABissa on laaja ja vahva maskisuositus niille, jotka maskia voivat käyttää. Käyttöä suositellaan erityisesti helposti ruuhkautuvissa tiloissa kuten aula- ja käytävätiloissa, ravintoloiden ja kahviloiden jonoissa sekä kirjastossa. 

Kulku kampukselle tapahtuu sähköisellä avaimella. On tärkeää, että avainta käytetään aina kampukselle tullessa. Näin pystymme tarvittaessa jäljittämään koronalle altistuneita henkilöitä. 

Mikäli syystä tai toisesta saavut kampukselle ilman kulkuavainta, toimi seuraavasti: 

  • Skinnarila: Lähetä saapuessasi nimelläsi otsikoitu sähköpostiviesti osoitteeseen keyinfo@lut.fi

  • Lahti: Ilmoittaudu LABin pääaulan aulapalvelupisteessä. 

Kampuksien tilat (luokat, työtyötilat yms) ovat käytössä 50 %:n käyttöasteella. Tiloissa on ohjeet tilan maksimikäyttömäärästä ja merkittynä myös ne paikat, jotka eivät ole käytössä. 

Kampukselle tullaan vain täysin terveenä. Jos olet terveydenhoidon määräämässä virallisessa karanteenissa, noudata karanteenissa annettuja määräyksiä. Jos Koronavilkku-sovellus näyttää, että olet altistunut koronavirukselle, toimithan sovelluksen ohjeiden mukaisesti ja pysyt pois kampuksiltamme. 

Jos olet ollut ulkomailla, voit tulla kampukselle 14 päivää ulkomaanmatkan jälkeen. Varoaika lasketaan Suomeen tulopäivästä. Varoaika koskee saapumista kaikista maista. 

14 vuorokauden varoaikamme ennen kampuksille tuloa kaikkien ulkomaanmatkojen jälkeen on voimassa 31.7. saakka. Tämä varoaikasuositus ei koske 17.6. lähtien niitä yhteisömme jäseniä, joilla on kahden koronarokotteen antama suoja.

Ulkomailta saapuvat tulevat kampuksille ja alueyksiköihin 1.8.2021 lähtien Suomen maahantulomallin ohjeiden mukaisesti.

Autamme viranomaisia altistuneiden jäljittämisessä. Koronaan varautumisen ja konkreettisten toimenpiteiden osalta pyydämme viranomaisia ottamaan yhteyttä LUTin ja LABin koronaryhmän vetäjään, Liisa-Maija Sainioon (liisa-maija.sainio@lut.fi, 040 515 4944).

Valtakunnalliset koronaohjeistukset