KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMIIN

kansikuva

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMIIN

LABin tuottamiin palveluihin kirjautuessa tarvitset joko koulun sähköpostiosoitteen tai oman käyttäjätunnuksesi sekä salasanan. 

Kirjautuminen on erilainen eri palveluissa riippuen siitä, kuka palvelun on tuottanut.

Jos kyseessä taas on valtakunnallinen palvelu, kuten eduroam -verkko, sinne tulee tunnistautua ensin koulun sähköpostiosoitteella ja sitten salasanalla.  

LUT-kirjautuminen

Tätä kirjautumista käytät, kun kirjaudut LUT-konsernin tarjoamiin palveluihin kuten M365- palveluun. Kun syötät järjestelmään sähköpostiosoitteesi, sinulle tulee näkyviin LUT-konsernin kirjautumisikkuna. 

Myös Moodleen kirjaudutaan LUT-kirjautumisen avulla.  

LUT-kirjautuminen

 

HAKA-tunnistautuminen

Lukuvuoden alkaessa 1.1.2021 tunnustasi voidaan käyttää ns. HAKA-tunnistautuminen. Useimmat korkeakoulut ovat liittäneet palveluitaan HAKA-käyttäjätunnistusjärjestelmään. Se on Korkeakoulujen yhteinen ja sitä käytettään sadoissa palveluissa. 

Haka-tunnistaumisessa käytät omaa käyttäjätunnusta ja omaa korkeakoulua listasta ja pääset sillä mm. seuraaviin palveluihin:

  • Peppiin kirjautuminen
  • EXAM - sähköinen tenttiminen
  • LAB-korkeakoulun kirjaston tietokannat
  • Sosiaali- ja terveysalan harjoittelupaikkojen varaaminen (Jobiili)
  • Toisen korkeakoulun tai yliopiston virtuaalioppimisympäristöt. jne.

 

HAKA-kirjautumisen tunnistaa omasta logostaan. Sinun tulee valita listalta LAB ammattikorkeakoulu ja jatkaa sitten eteenpäin LUT-kirjautumisikkunan kautta.

HAKA tunnistautuminen