Vahvennettu tunnistautuminen (Duo MFA) otetaan käyttöön

kansikuva

Vahvennettu tunnistautuminen (Duo MFA) otetaan käyttöön

Päivitys 27.11.2022:
Duo MFA -järjestelmän käyttöönotto siirtyy keskiviikkoon 30.11.2022.

LABin opiskelijoille lähetetään keskiviikosta 30.11. alkaen henkilökohtainen linkki ja qr-koodi, joiden avulla opiskelijoiden pitää aktivoida Duo Mobile -mobiilisovellus. Sovellus pitää aktivoida viimeistään 7.12.2022.

Alkuperäinen tiedote:

LUT-korkeakouluissa otetaan käyttöön opiskelijoille vahvennettu tunnistautuminen (MFA = multi factor authentication) lukuvuonna 2022-2023.

LABin opiskelijat ottavat käyttöön Duo MFA:n loppuvuonna 2022.
LUTin opiskelijat ottavat käyttöön Duo MFA:n alkuvuonna 2023.

MFA on tekniikka, jossa käytetään kahta erillistä tunnistautumistapaa ennen kuin kirjautuminen onnistuu. Tämä tehdään käyttäjien tietoturvan parantamiseksi ja väärinkäytösten estämiseksi. Ensin kirjaudut normaalisti LUT-tunnuksellasi ja salasanallasi. Sen jälkeen sinua pyydetään tunnistautumaan vielä uudestaan Duo MFA-palvelun kautta. Palvelun käyttämiseen tarvitset Duo Mobile -mobiilisovelluksen, joka sinun pitää asentaa sellaiselle mobiililaitteellesi, joka on aina mukanasi, kun haluat kirjautua LUT-korkeakoulujen palveluihin.

Kun Duo MFA-palvelu otetaan käyttöön, saat sähköpostiviestin lähettäjältä LUT Duo <noreply@lut.fi>. Viestissä sinua kehotetaan ottamaan käyttöön Duo Mobile -sovellus ja aktivoimaan se sähköpostiviestissä olevan linkin tai QR-koodin kautta. Sinun pitää asentaa ja aktivoida Duo Mobile -sovellus viimeistään 7.12.2022. Tämän jälkeen kirjautuminen esimerkiksi Moodleen, sähköpostiin ja muihin LABin palveluihin ei ole enää mahdollista ilman vahvennettua tunnistautumista.

Aikataulu (LAB):

  • Tarkista Pepistä puhelinnumerosi oikea kirjoitusasu (+ alussa ennen maakohtaista suuntanumeroa ja sen jälkeen vain numeroita, ei välilyöntejä). Asenna puhelimeesi ja/tai muuhun mobiililaitteeseesi Duo Mobile -sovellus laitteesi sovelluskaupasta.
  • 28.11.2022 30.11.2022: LAB-ammattikorkeakoulu ottaa käyttöön monivaiheisen tunnistautumisen (Duo MFA) ja jokaiselle opiskelijalle lähetetään henkilökohtainen linkki, jonka avulla Duo Mobile -sovellus aktivoidaan.  
  • 28.11.-7.12.2022 30.11.-7.12.2022: Jokaisen LABin opiskelijan on aktivoitava Duo Mobile -mobiilisovellus.
  • 8.12.2022: Et pääse enää kirjautumaan LABin järjestelmiin ilman Duo Mobile -sovelluksella tehtävää vahvennettua tunnistautumista.

Lisätietoja ja ohjeita Duo MFA:sta löydät IT-ohjeista ja sinne lisätään vielä ohjeita Duo MFA:sta marraskuun lopussa.