LABin ja LUTin Skinnarilan kampus suljetaan opiskelijoilta kahdeksi viikoksi

LAB_koronainfo

LABin ja LUTin Skinnarilan kampus suljetaan opiskelijoilta kahdeksi viikoksi

Koronatiedote LABin ja LUTin henkilökunnalle ja opiskelijoille 21.2.2021

LABin ja LUTin Skinnarilan kampus suljetaan opiskelijoilta kahdeksi viikoksi 

LABin ja LUTin Skinnarilan kampuksen opiskelijoiden keskuudessa on viime päivinä ilmennyt kymmeniä koronavirustartuntoja kytkeytyen Holiday Club Saimaa -kylpylän koronavirusketjuun.

Vaikka 15.–20.2. ajalta ei tällä hetkellä ole tiedossa kampusaltistuksia, niiden riski on kohonnut suuren kokonaistartuntamäärän vuoksi.

Keskeytämme varotoimena kaiken LUTin ja LABin Skinnarilan kampuksen lähiopetuksen maanantaista 22.2. alkaen. Lähiopetuksen sulku jatkuu perjantaihin 5.3. saakka. 

Kampus on seuraavat kaksi viikkoa opiskelijoilta kokonaan suljettu. Opiskelijoiden sähköiset avaimet poistetaan toiminnasta 22.2.–7.3. ajaksi. 

Suurin osa opetuksesta on jo marraskuusta 2020 saakka järjestetty etäopetuksena. Lähiopetusta on järjestetty vain välttämättömissä oppiaineissa tarkoin turvajärjestelyin (esimerkiksi laboratorio-opetus, taito- ja taideaineiden opetus). 

Exam-tenttitila pidetään käytössä erillisen sisäänkäynnin kautta. Tiedotamme muista tenttijärjestelyistä keskiviikkoon 24.2. mennessä. Kurssien vastuuopettajat tiedottavat kurssiensa järjestelyistä erikseen.

Selvitämme mahdollisuutta järjestää tiedekirjastoon lainaus- ja palautuspalvelun sulun ajaksi. Tiedotamme tästäkin keskiviikkoon 24.2. mennessä.

Vahva etätyösuositus LUTin ja LABin henkilökunnalle jatkuu.

Osa LUT erotustekniikan henkilökunnasta varotoimena etätöihin helmikuun loppuun saakka

LUTin Skinnarilan kampuksen membraanitekniikan laboratoriotilassa 2250 työskenteli 15.–16.2. henkilö, joka on loppuviikosta saanut tiedon koronatartunnasta. Henkilö on käyttänyt työskennellessään asianmukaisia suojavarusteita. EKSOTE ei ole tietojemme mukaan antanut karanteenimääräyksiä muille tilassa työskennelleille.

Ylimääräisenä varotoimena kehotamme 15.–16.2. kyseisessä tilassa olleita tekemään etätöitä helmikuun loppuun saakka. Niitä henkilöstön jäseniä, joita asia tietojemme mukaan koskee, on jo informoitu asiasta.

Koska koronapandemiatilanne Lappeenrannan alueella on nopeasti huonontunut, juuri nyt on erityisen tärkeää noudattaa kaikkia koronaohjeita ja hakeutua lievienkin oireiden ilmaantuessa koronatestiin.

 Toivomme pikaista tervehtymistä kaikille sairastuneille yhteisömme jäsenille.