LABin ja LUTin Lahden kampus suljetaan kahdeksi viikoksi lähiopetuksen joukkoaltistuksen vuoksi

COVID-19-info 1.3.2021

LABin ja LUTin Lahden kampus suljetaan kahdeksi viikoksi lähiopetuksen joukkoaltistuksen vuoksi

Koronatiedote LABin ja LUTin henkilökunnalle ja opiskelijoille 27.2.2021

 

Tiistaina 23.2.2021 LABin sairaanhoito-opiskelijoiden (ryhmä SH20S) lähiopetuksessa luokissa D230, D214 sekä D215 on tapahtunut joukkoaltistus. Ryhmässä on todettu kaksi koronatartuntaa. Ryhmässä on käytetty maskeja ohjeiden mukaan. Toistaiseksi tiedossa ei ole jatkotartuntoja tapaukseen liittyen.

Tällä hetkellä tiedossa olevia altistuneita on 41 opiskelijaa ja mahdollisesti kaksi opettajaa. Jäljittäjät tekevät parhaillaan työtänsä, ja kaikki altistuneet ovat saaneet tai saamassa karanteenimääräykset. Kaikki altistuneet saavat kutsun koronatestiin.

Koska lähiopetuksessa altistuneiden kokonaismäärä on näin merkittävä, tilanteeseen saattaa liittyä myös muita kampusaltistuksia. Toistaiseksi näistä ei ole tarkempaa tietoa.

Kokonaistilanteen vuoksi LABin ja LUTin Lahden kampus suljetaan 1.–14.3. sekä opiskelijoilta että henkilökunnalta. Opiskelijoiden sähköiset avaimet poistetaan käytöstä täksi ajaksi.

Henkilökunnan välttämätön ja kriittinen työ kampuksella on mahdollista vain esimiehen kautta pyydettynä ja LABin tai LUTin rehtorin luvalla. Henkilökunnan avaimet pysyvät toiminnassa lyhyitä välttämättömiä kampuskäyntejä varten.

Suurin osa kampuksen toiminnasta on ollut etäopetusta marraskuusta 2020 lähtien, ja voimassa on ollut laaja etätyösuositus. Kampuksella on pidetty vain opintojen etenemisen kannalta välttämätöntä lähiopetusta pienille ryhmille turvajärjestelyin.

Kampuksen käytössä olleita lähiopetusluokkia on siivottu päivittäin. Tilanteen takia yllä mainitut luokat tehosiivotaan.

Kehotamme kaikkia kampuksella kuluneella viikolla työskennelleitä ja opiskelleita tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan tarvittaessa matalalla kynnyksellä koronatestiin.