Koronatiedote LUTin ja LABin henkilökunnalle ja opiskelijoille 26.2.2021

COVID-19_info

Koronatiedote LUTin ja LABin henkilökunnalle ja opiskelijoille 26.2.2021

Suomen hallitus tiedotti eilen torstaina 25.2., että Suomi siirtyy koronapandemian torjunnan hybridistrategiassa tasolle kaksi. Tähän ovat syynä tartuntamäärien nopea kasvu, muuntoviruksen leviäminen sekä kasvanut sairaanhoidon kuormitus koko maassa.

Leviämisvaiheen alueilla otetaan käyttöön leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset. Myös kiihtymisvaiheen alueille suositellaan otettavaksi käyttöön samoja toimia.

Lappeenrannan kampuksemme ja LUTin Mikkelin alueyksikkö ovat koronan leviämisvaiheen alueilla.

Lahden kampuksemme samoin kuin LUTin Kouvolan alueyksikkö ovat kiihtymisvaiheen alueilla.

Riippumatta alueista nämä LUTin ja LABin koronaohjeet ovat kaikille samat.

Hallituksen uusista linjauksista meihin vaikuttaa vain tiukentunut kokoontumisrajoitus, joka on jatkossa enintään 6 henkilöä. Otamme tämän käyttöön heti kampuksillamme.

Kampuksella järjestettävien välttämättömien tilaisuuksien (TKI-toiminta, yritysyhteistyö, pienimuotoiset vierailut) osallistujamäärä on jatkossa enintään 6 henkeä. Vieraita voidaan ottaa vastaan, kun vierailusta vastaava huolehtii turvajärjestelyistä ja vieraiden nimet ovat tallessa mahdollista jäljittämistä varten.

Suosittelemme laajasti etäkokouksia.

Muuten olemme jo toimineet hallituksen suositusten mukaisesti sekä laajan maski- ja etätyösuosituksen että etäopetuksen osalta. Kampuksilla on järjestetty ohjeen mukaan vain välttämätön lähiopetus ja välttämättömimmät tenttitilaisuudet. Kokoontumisrajoitukset eivät koske lähiopetusta, tenttejä tai valintakokeita.

Suomen hallitus tiedotti myös valmiudesta todeta poikkeusolot Suomessa. Suunnitellut sulkutoimet ajalle 8.–28.3. koskevat tämänhetkisten tietojen mukaan leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueiden ravitsemisliikkeitä ja tilapäistä etäopetusta peruskoulun yläluokille ja toiselle asteelle.

Korkeakouluja ei ole tiedotteissa mainittu. Odotamme nyt tarkempia kansallisia tai alueellisia ohjeita maaliskuun sulkutoimiin liittyen. Toistaiseksi toiminta jatkuu nykyohjein.

Skinnarilan kampuksen sulku opiskelijoilta merkittävän koronaryvästymän vuoksi jatkuu aiemmin tiedotetun mukaisesti 7.3.2021 asti.

Kehotamme koko yhteisöä noudattamaan huolellisesti kaikkia koronaviruksen torjuntaohjeita ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä testiin tarvittaessa.