Koronatiedote LABin ja LUTin opiskelijoille ja henkilökunnalle 3.12.2021

Koronatiedote 3.12.

Koronatiedote LABin ja LUTin opiskelijoille ja henkilökunnalle 3.12.2021

Kansallinen epidemiatilanne on huonontunut kasvaneesta rokotekattavuudesta huolimatta. Lisäksi ilmassa on paljon epävarmuutta: Maailmalla on tunnistettu koronaviruksen omikron-muunnos, jonka ominaisuuksista ja mahdollisesta kyvystä kiertää rokotesuojaa ei tiedetä vielä tarpeeksi. 

Haastavaa on, että vuodenvaihde vapaineen lähenee. Toistaiseksi valmistaudumme aloittamaan kevätlukukauden 2022 niin, että kampukset toimivat normaalisti. Perusteena ovat sekä korkea rokotekattavuus että lähiopetuksen oleminen THL:n luokituksen mukaan matalan riskin toimintaa.

Mikäli keskustelu mahdollisista uusista rajoituksista konkretisoituu kansallisiksi tai alueellisiksi suosituksiksi tai määräyksiksi, annamme viranomaisohjeiden mukaiset toimintaohjeet korkeakouluyhteisöllemme.

Koronapassin käyttö korkeakoulujen yleisötilaisuuksissa

Kun toiminta-alueillamme on voimassa kokoontumis- tai yleisötilaisuusrajoituksia, voimme käyttää kampustemme yleisötilaisuuksissa koronapassia viranomaisten ohjeiden mukaan.

Molemmilla kampuksilla ja kussakin alueyksikössä toimitaan paikallisen AVI:n ohjeiden mukaan. 

Nykytiedolla mahdollisia koronapassin käyttökohteita yhteisössämme ovat opiskelijoiden valmistujaistilaisuudet tai tutkintojuhlat, väitöstilaisuudet sekä seminaarit tai muut vastaavat yleisötilaisuudet.  

Jos mietit koronapassin käyttöönottoa tilaisuudessasi, olethan yhteydessä koronaryhmän vetäjä Liisa-Maija Sainioon (@lut.fi). Tiedotamme koronapassin käyttötavasta tapahtumakohtaisesti.

Koronapassi ei nykysäännöksin ole sovellettavissa yhteisömme sisäiseen jatkuvaan toimintaan (lähiopetus, henkilökunnan työskentely kampuksella, sisäiset kokoukset tms).

Opiskelijoiden valmistumistilaisuudet joulukuussa

LUTin joulukuun valmistujaistilaisuus on päätetty pitää tilausravintola Lappeen Ruustinnassa. Ruustinna edellyttää osallistujilta koronapassin käyttöä. Valmistujaisjuhliin osallistuville lähetetään tarkemmat ohjeet. 

LABin joulukuun tutkintojuhliin osallistuvat paikan päällä vain valmistuvat opiskelijat. Läheiset ja ystävät voivat seurata tutkintojuhlaa striimin välityksellä. Juhlajärjestelyistä tiedotetaan osallistujille erikseen.

Rajoitus Lahden kampuksen yli 20 hengen yleisötilaisuuksiin

Päijät-Hämeessä tulee voimaan perjantaina 3.12. AVI:n 20 henkilön rajoitus yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin. 

Lahden kampuksella voi pitää yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ottamalla käyttöön koronapassin. Muussa tapauksessa tilaisuus järjestetään hybridimallilla, verkossa tai kampuksen ulkopuolisissa tiloissa, joissa koronapassia saa käyttää. Järjestämistapa on tilaisuuden järjestäjän harkinnassa.

Rajoitus Lappeenrannan kampuksen yli 50 hengen yleisötilaisuuksiin

Etelä-Karjalassa tulee voimaan sunnuntaina 5.12. AVI:n 50 henkilön rajoitus yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin. Lappeenrannan kampuksella voi pitää yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ottamalla koronapassin käyttöön. Muussa tapauksessa tilaisuus järjestetään hybridimallilla, verkossa tai kampuksen ulkopuolisissa tiloissa, joissa koronapassia saa käyttää. Järjestämistapa on tilaisuuden järjestäjän harkinnassa.

Toiminta kampuksilla henkilökunnan kokoontumisissa

AVI:n ohjetta soveltaen Lahden kampuksen henkilökunnan sisäiset yli 20 henkilön kokoontumiset ja Lappeenrannan kampuksen sisäiset yli 50 henkilön kokoontumiset siirretään harkinnan mukaan joko pidettäväksi etänä tai sellaisiin paikkoihin, joissa koronapassilla saadaan varmistaa kokoontumisen turvallisuus. 

Työpaikoilla eli kampuksilla ja alueyksiköissä meillä ei toistaiseksi ole oikeutta edellyttää henkilöstöltä koronapassia.

Lähiopetus ei kuulu kokoontumisrajoitusten piiriin.