Koronatiedote LABin ja LUTin opiskelijoille ja henkilökunnalle 20.1.2022

COVID-19-UPDATE

Koronatiedote LABin ja LUTin opiskelijoille ja henkilökunnalle 20.1.2022

Lappeenrannan kampuksen kuntosali kiinni 6.2. saakka 

Lappeenrannan kampuksen kuntosali suljetaan useiden korona-altistusten vuoksi. Kuntosali on suljettuna sunnuntaihin 6.2. saakka. Seuraamme epidemiatilanteen kehittymistä ja tiedotamme kuntosalin aukiolon jatkosta erikseen. 

Päivitetty ohje koronaan sairastuville

THL on antanut koronaan sairastuneille uudet toimintaohjeet: Perusterveelle, lieväoireiselle riittää taudin toteamiseksi kotitestin tulos. Sairastunutta kehotetaan myös oma-aloitteisesti informoimaan oman lähipiirin altistuneita eli heitä, joihin on ollut lähikontaktissa (yli 15 minuuttia) kaksi vuorokautta ennen oireiden ilmaantumista.

LABin ja LUTin työntekijät voivat sairastaa 7 vuorokautta omalla ilmoituksellaan. Sairaspäivät kirjataan Mepco-järjestelmään (sekä lähi- tai etätyöt). 

Viralliseen koronatestiin pääsy riippuu kunkin sairaanhoitopiirin testauskuormituksesta. Jos sinulla on sairaanhoitopiirissäsi mahdollisuus viralliseen testiin, toimitathan saamasi tartuntatautipäivärahadokumentin LUTin HR:ään.

Altistuneiden ja sairastuneiden karanteeni- ja eristysohjeet vaihtelevat sairaanhoitopiireittäin. THL kehottaa sairastuneita seuraamaan oman sairaanhoitopiirin ohjeita yksityiskohtien osalta.

Ohje kampusaltistustilanteisiin

Omikron-variantti tarttuu aiempia variantteja helpommin ja nopeammin. Tämä on heikentänyt oleellisesti jäljitystoiminnan vaikuttavuutta tartuntaketjujen katkaisemisessa. Toisaalta Omikron aiheuttaa perusterveille rokotetuille myös tyypillisesti lievempioireisen taudin. Tehokkain keino epidemian hillitsemiseksi onkin pysyä vähänkään oireisena kotona.

Kampusten perustoiminta on THL:n arvion mukaan matalan riskin toimintaa. Se näkyy mm. niin, että sairaanhoitopiirien jäljittäjät eivät ole meihin enää yhteydessä. Autamme sairaanhoitopiirejä edelleen, mikäli jäljityspyyntöjä tulee.

Kampuksiin liittyvissä altistuksissa toivomme, että tiedotat sairastumisestasi oma-aloitteisesti omia lähikontaktejasi kampuksella kahden vuorokauden ajalta ennen sairastumistasi. Ilmoitathan aina myös lähiesimiehellesi, mikäli tartunta vaikuttaa työntekoosi.

Mikäli tartunta vaikuttaa opiskeluusi, ilmoitathan siitä kurssisi vastuuopettajalle. Hän on tarvittaessa yhteydessä koronaryhmän vetäjään, jos opiskelijaryhmä on altistunut. Jos tarvitset lisäohjeita, olethan yhteydessä koronaryhmän vetäjä Liisa-Maija Sainioon.

Viestimme tietoomme tulleista laajemmista kampusaltistuksista maanantaista 24.1. alkaen massapostien sijaan keskitetysti LABin ja LUTin koronaverkkosivuilla:

LUT: https://www.lut.fi/koronavirusohjeet-lut-yliopistossa

LAB: https://elab.lab.fi/fi/koronaohjeet-suositukset

THL:n tarkemmat ohjeet tartunta- ja altistustilanteisiin.